1/9 anonim válasza:
Valamennyire mindenki bír.:) Ez fejleszthető, sok gyakorlás kell hozzá.
2/9 anonim válasza:
Meg kell tanulni. Senki születik úgy, hogy tud.
4/9 anonim válasza:
Úgy hogy nem tanultad meg és/vagy nem gyakoroltál eleget.
5/9 anonim válasza:
Ahogy a takarítónő egyből elénekel egy operát. Születni kell úgy. Michelangelo is rögtön csinált egy szobrot, mindenki ámult. Persze tanulható, de szenvedés árán. Ahogy én is elkezdtem gitáron tanulni, de nagyon nehezen megy, a másik meg 1 év után spanyol dallamokat játszik mint Al Dimeola.
6/9 anonim válasza:
meg lehet tanulni valamennyire! Előző jól mondja szerintem, mert én is úgy születtem, hogy a semmiből tudtam rajzolni, valamennyit kellett gyakorolni, de olyan arányérzékem van a kezdetektől, amivel csak születni lehet szerintem, mert én nem tanultam sehonnan. Viszont valamennyire bárki meg tud tanulni, sokmindenkinél láttam. Fejleszthető bőven.
7/9 anonim válasza:
Jaj ez de butaság, hogy te úgy születsz, hogy már tudsz rajzolni. SENKI sem születik így. Maximum érzéked lehet hozzá, ezért jobban egy, megvan egy kezdőlöket, többet fogsz vele foglalkozni kiskorodban, amikor még bölcsibe, oviba jársz. A legtöbb gyerek itt fejleszti ki ezt a készséget, majd iskolában a rajzórákon folytatódik. Aztán ha tényleg tehetséges, akkor magától is foglalkozni fog vele. Senki sem köp ki magából egy Mona Lisát csak úgy. Annyi, hogy akinek érzéke van hozzá, mert a családban fut, akkor gyorsabban fejlődik, és érdekli is. Aki gyerekkorában nem rajzolt sokat, és felnőttként akar megtanulni a 0-ról, az is lehetséges, de nyilván sok mindent kell bepótolni. Lehet kiderül, hogy amúgy tehetséges hozzá, mert soha nem nyúlt ceruzához eddig. Ha meg nem, akkor sem kell elkeseredni, meg lehet tanulni, de csak akkor érdemes, ha tényleg érdekli, erőltetni felesleges.
8/9 anonim válasza:
Illetve valóban van, hogy valakinek jobb a térlátása, arányérzéke. Ez is mind segít a rajzolásban. Viszont ugyanúgy fejleszthetőek. Van egy ismerősöm, akinek gyerekkorában totál pocsék volt a térlátása, de annyit Minecraftozott, hogy kialakult nála.
9/9 anonim válasza:
annyit rajzoltam, mint más az oviban, aztán egyszer csak akartam rajzolni egy portrét, és ma is elképedek, milyen lett. szóval van ilyen. és igen, azóta még fejlesztettem magam, és értek hozzá, szóval látom a különbséget a "tanult" rajzolás meg a veleszületett rajztehetség között. De én is azt mondom, hogy fejleszthető bizonyos (tág!) korlátok között.
ugyanaz, mint az éneklés, azt is fel lehet tornázni egy (szomszédok és rokonok által) elviselhető szintre, de operaénekes nem lehet akárkiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!