Hogyan gazdagítsam a szókincsemet Úgy hogy ki használni is tudjam Dalszövegírásnál?
Ha valaki az olvasàst írja akkor mit olvassak pontosan.
A másik kérdésem, hogy tudok dalszöveget írni
Dalszöveget írni... hát leülsz és várod az ihletet :) Lehet az egy egész témakör, lehet egy adott személy, lehet Isten. Igazából bármi. Aztán elkezded végiggondolni a témát, a hangsúlyos részekből amit ismételni szeretnél, írsz refrént.
Figyelj kb hogy a sorok vége rímeljen. De nézz meg dalszövegeket, abból sokat tudsz tanulni! Hajrá!
A szinonimaszótár tényleg jó ötlet, én versírásnál használtam, de még nagyon hasznos, ha egyáltalán olvasol. Lehetőleg többfélét, több írótól, én azt tapasztalom, hogy az sem baj, ha külföldi, de magyar fordítással, mert sok nyakatekert angol vagy spanyol mondatot nagyon jól vissza tudnak adni a műfordítók.
A magyar írók, kortárs és klasszikus műveit is csak ajánlani tudom, én nem kicsi szókincset szedtem össze könyvekből és gyerekkoromban képregényekből.
Fognék a helyedben egy faék egyszerűségű szöveget, mondjuk egy mai magyar dalszöveget, amelyik kb. az 1000 leggyakoribb szót tartalmazza. Írd újra úgy, hogy ne szerepeljenek benne gyakori szavak. Gyakorlásnak jó.
Vilcsek Béla Érték és mérték című könyvét is jó szívvel ajánlom. Ez egy verstani példatár. Van benne példa mindenféle verselésre. Ütemhangsúlyosra, időmértékesre, tárgyalja a rímképleteket, a szimultán verselést, mindent, ami kellhet. Amíg olvasgatod, a szókincs is ragad.
Arany Jánost olvass sokat, a statisztikák szerint neki van az egyik legnagyobb szókincse a magyar irodalomban.
Ágnes Vanilla megzenésített egy csomó József Attila verset. Nagyon furcsa ritmikájú verseket is át tudott ültetni zenébe, de számomra ugyanilyen Puskás Petitől a Szívszilánkok, érdemes megfigyelni, hol töri a sort, másutt jönne a sortörés a dallamban és másutt a versben, rím szinte nincs is benne, mégis működik.
Srácok-ilyenkor elgondlkodok azon hogy Művészek között is vannak még akik segítenek összefognak tanácsolnak-ilyen válaszoknál, a reményt visszadjátok
kultúrált emberi viselkedéseteikkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!