Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Csak én nem élvezem a színházat?

Csak én nem élvezem a színházat?

Figyelt kérdés

Osztállyal gimiben voltunk párszor, de magamtól egyszer nem mentem még el, egyszerűen nem értem mi vonzza az embereket.

A színészek folyamatosan ordibáltak, a poénok erőltetettek. A mimika eltúlzó (gondolom azért, hogy messziről is lássák milyen érzelmet kéne most átadni?).

Egyszerűen nem volt hiteles.

Egy filmben pont azt tartom csodálatosnak, amikor egy színész annyira tehetséges, hogy egyetlen szemrebbenésében látod a mondanivalót, a történetét. Elhiszed, hogy ő nem egy színész, hanem AZ a karakter.

Én nem értem, lehet hogy csak rossz előadásokon voltam és azért?

2020. jún. 24. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem a kérdésedben meg is adtad saját magadnak a választ.

"Egy filmben pont azt tartom csodálatosnak, amikor egy színész annyira tehetséges, hogy egyetlen szemrebbenésében látod a mondanivalót, a történetét. Elhiszed, hogy ő nem egy színész, hanem AZ a karakter."

Tudod, a filmeket úgy forgatják, úgy veszik fel, majd úgy vágják össze, hogy a színész annyira tehetségesnek tűnjön, hogy mindazt elhidd, amit az 52-ik felvétel alapján a lehető legjobban tudott kommunikálni. A színház pedig élő egyenesben megy, nincs lehetőség javításra, nincs lehetőség újrajátszásra.

Ha te ezt nem élvezted, úgy ne menj többet színházba, hiszen nem vagy oda való közönség!

2020. jún. 24. 22:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű nem nekem való ez az egész, nem is kívántam erőltetni, csak érdekelt más is érez-e így.
2020. jún. 24. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Én se szeretem.
2020. jún. 24. 22:37
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Én se nagyon szeretem. Gyerek- és kamaszkoromban elég sokat jártam édesanyámmal színházba, mert ő szereti, láttam is jó darabokat, de elég kevés volt, ami tényleg megfogott. A problémám hasonló mint neked, valószínűleg az a baj, hogy mi már a filmhez vagyunk szokva. Egyszerűen kevésbé köt le a színház, gyakran nagyon hamisnak érzem, bár azt nagyon élvezem benne, hogy mivel nincs kamera, oda nézek ahova akarok. Sajnos amit a színpad szélén a mellékszereplők csináltak, meg esetenként a díszletesek bénázása félig a függöny mögött, gyakran érdekesebb volt, mint maga a darab. De még mindig ezerszer inkább a színház, mint a balett vagy az opera - na azoktól tényleg kivagyok.
2020. jún. 24. 23:30
 5/6 anonim ***** válasza:
azért hozzátéve a színházi színészmesterség sokkalde sokkalta nehezebb mint a filmes színészség-fentebbi hozzászóló megírta hogy miért-ennyi-igényes színházra sztem mindig lesz igény-az ember magába hordozza a vágyat vmilyen sorozatszereplő szeretne lenni vagy vmi nyomozós -krimi jellegű filmben a kíváncsíság miatt..mindenkiben van vmi "szereplésre" való hajlam-estleg tehetség is...szerintem
2020. jún. 30. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:
élet msga is egy színház-egy "előadás2amit végig kell játszani-és aki mindvégig "talponmarad" az hiteles karakter...szerintem
2020. jún. 30. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!