Ezt a verset mennyire lehet a művészetek kategóriába sorolni? 18L
Csak kritikát kérek, mert fejlődni akarok, nekem nem elég a jó vagy a nem jó kategorizálás!
Jelentéktelen
Kitépték a földből a rózsát
Otthagyták az asztalon a morzsát,
Kidobták maradékot az ebédből
Hagytak egy felet az egészből.
Meghagyták a pohár alján a bort
Eltemették azt, aki haldokolt,
Odaadták az aprót a boltosnak
Pofont kapott, kit régen csókoltak.
Kőből homok lett, a szél elhordta
Csak van, mintha nem volna,
Elvitt a galamb egy szalmaszálat
Majd elhordta a vihar az egész házat.
Belehalt az anya a szülésbe,
Mindenkinek elment egy része,
Az igazság végül elterjedt
S aki kérte - annak sem kellett.
Lehúzták a vécén az olajat
Megölték azt is, aki örökre hallgat,
Jelentéktelen, mint macska a háztetején
Így születtem, ennyi voltam én.
Ez a vers formailag szinte tökéletes, viszont a mondanivalója jelenlegi formájában az utolsó 2 sorban ki is merül. Az előző sorok cselekedetek felsorolása, melyek a vers témájához kapcsolhatóak, de nem kapcsolódnak.
A javaslatom az, hogy az előző sorokban leírt cselekedeteket használd szemléltető eszközként ahhoz, amit el szeretnél mondani.
Ha azt szeretnéd elmondani, hogy kitéptek, mint földből a rózsát, otthagytak, mint asztalon a morzsát, és kidobtak, mint maradékot az ebédből, mondd azt.
Viszont, ha azt szeretnéd elmondani, hogy van egy hely, ahol egyes dolgokat otthagynak, egyes dolgokat kidobnak, azt is elmondhatod, viszont ebben az esetben állást kell foglalnod olyan téren, hogy ez jó-e vagy rossz, helyes-e vagy nem helyes, undorító, éppenséggel kívánatos, ha igen, miért, ha nem, miért. Az állásfoglaláshoz, vagy jellemzéshez természetesen bármilyen melléknevet használhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!