Miről lehet érdekes tanulmány rajzot készíteni? Mármint nem tudom így főkérdésként megfogalmazni,így lentebb fejtem ki.😇
Szóval nagyon sokat szeretnék rajzolni csendéletet, fejlődésként. Tud vki olyan tárgyakat mondani amivel el lehet lenni és fejlődni is lehet? Ugymint a tojás, pohár víz, koponya...ennyiről tudok és nem akarom egész nyáron ebből kettőt rajzolni( nincs gipsz koponyám)
Tud vki ajánlani ilyeneket?
Gyakorlatilag bármiről. Például fogsz egy széket, félig ráterítesz egy lepedőt, arra pár bögrét vagy befőttes üveget, és már meg is van a beállításod. Legjobb, ha irányított fénnyel dolgozol, péládul asztali lámpa fényével. A beállítást kell megvilágítani, nem a papírt, amire rajzolsz.
Te vagy a tojásos meg tónusos csendéletes kérdező?
Amúgy nagyon sok irtó izgalmas tárgy van minden háztartásban, ilyenek például a vasaló, szerszámok, konyhai edények, fürdőszobai kellékek. Megcsömörlesz, ha folyton csak tojást meg pohár vizet rajzolsz majd. A különféle tárgyak azért is jók, mert gyakorolhatod a textúrát, például egy bőrcipőnek tök más a textúrája, mint egy üvegnek vagy plüsstakarónak.
A gyümölcs hálás téma még, főleg, hogy elég sokféle formával találkozol. Én például azt szoktam javasolni, hogy vegyenenek elő egy akármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget, rajzolják le 3-5 különféle szemszögből, majd vágják féle, keresztbe, hosszában, átlósan, és rajzolják le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!