Rajzosok! Szóval nem számít mit rajzolok/ másolok minden eggyes rajzal érhetek el felődést? Többi lent...
Nem teljesen értem a kérdést, de azért megpróbálok válaszolni...
Vannak olyan dolgok, amelyeket bármilyen rajzzal lehet fejleszteni (pl. tónusozást lehet gyakorolni, esetleg azt, hogy jobban lásd az arányokat, pontosabban tudj másolni) de viszont ha emberi pózt kell csinálnod, és te egy kutyát rajzolsz le, bármilyen élethűen is sikerül, az az emberrajzolásban nem fog segíteni. Ha nem találsz megfelelő pózt, a Justsketch.me oldalt javaslom, bárhogy be tudod állítani a "bábot" és több szögből lehet tanulmányozni. Remélem segítettem!
Nem volna időpokécsolás, mert azzal, hogy rajzolod, részben meg is jegyzed. Nem elsőre, sokadjára, ezért kell sokat rajzolni, és kihasználni a referenciák adta lehetőségeket. Ha karaktert kell tervezni, szerintem nyugodtan stilizálhatsz is, mint ahogy a múgy is szoktak rajzfilmkarakterek esetén, nagyobb fej, kisebb, elnagyolt végtagok.
Én nagyon sokat skiccelek, oké, telik vele az idő, amit egyébként egy nagyobb képre is szánhatnék, de rendkívül hasznosnak tartom.
Majd megmutatod nekünk, ha kész lesz?
Egyfelől bármilyen rajzolás egyfajta fejlődés. Azonban azt kell megkérdezni, ennyi elegendő-e.
A következőt kell elgondolni. Állsz valahol, kitűzöl egy célt, például 1000 méterrel odébb lévő fához szeretnél elérni. Elsőnek lépsz egy méterest. Másodjára a felét, harmadjára annak a felét, és így tovább. Ekkor két probléma lehetséges. Az első, lehet hogy eléred a célod, de két hét múlva, te viszont egy óra múlva szeretnél odaérni. A második, hogy van olyan eset (a példa ilyen), hogy vitathatatlan, minden lépéssel közelebb jutsz a célhoz. De mégsem éred el soha, mert ilyen technikával ez nem lehetséges.
A rajz ennél a példánál bonyolultabb, de ott is az a kérdés, mi a célod. Ha az emberi pózok helyes lerajzolásához nem tanulmányozod az anatómiát, hanem csak próbálkozol, ráhibázhatsz néha, de egy következő megint nem fog sikerülni. Pedig a rajztechnikád kétségtelenül fejlődik, de olyan kicsikét, hogy azzal az ember nem jut el a céljához. Olyan ez, ha a szomszédba akarsz jutni, elindulsz gyalog. Ha a szomszéd városba, veszel egy biciklit. Ha innen Új Zélandra, akkor el kell gondolkodnod, mivel érdemes menni. Lehet gyalog is, csak nem szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!