Szeretnék grafikus lenni, Ki tud bármiben segíteni ezzel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Mint írtam, szeretnék grafikus lenni. Szívesen megtanulnám a szakmát, de nem tudom milyen maga a grafikusi szakma, mit várnak el egy grafikustól? Minden költségkímélő (!) megoldás érdekel. A rajz természetesen alap, Photoshop is, de nincsen kapcsolatom grafikusokkal, nem tudom, hogy vannak-e Budapesten esetleg trainee programok, nem tudom, mit értenek az alatt, hogy "tapasztalt", nem tudom hogyan és miből állítsak össze egy portfóliót, nem tudom mi a fontos a munkáltatóknak, mennyit nyom a latba, hogy nincs ilyen végzettségem. Esti tanfolyamok, tankönyvek? Nem tudom milyen körökben kellene mozognom, hogy közelebb kerüljek a szakmához. Több dolog érdekel, a kiadványszerkesztés, az illusztrációk készítése, könyvborítók tervezése, termék design,füzetek, meghívók, weboldalak egyedi elkészítése. Tudom, hogy ezekhez rengeteg anyag található a neten, csak célirányosan szeretném megtanulni, nem elveszni a böngészésben. Tudtok esetleg olyan munkahelyet, ahol megtanítják az embert, ha látnak benne fantáziát?2010. júl. 29. 09:06
1/3 anonim válasza:
A rajztudás a leges legfontosabb!
Érdeklődj,hogy találsz-e szakembert aki segíthet és végezz el valami tanfolyamot,mert anélkül nem vesznek fel munkahelyre,nagyon nehéz elhelyezkedni vele.
Ennél többet én sem tudok mondani,bár én is az szeretnék lenni.Én most ezt tanulom,majd irány az egyetem.
sok sikert!
2/3 anonim válasza:
csak egyetemmel lehet valaki grafikus?! Én is az szeretnék lenni,de ez most lesúlytott mert tanúlni nem igazán tudok.:(
3/3 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy csak egyetemmel lehet valaki grafikus,de tanulni biztosan kell hozzá. Az a baj, hogy ha az ember időnként nem tanul valami újat, ami kihívás, megmozgatja, akkor idős korára nem csak fizikailag, de szellemileg is leépül, hiszen az agy is ellustul.
2010. aug. 3. 08:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!