Melyik hírességről készült a legtöbb szobor?
Figyelt kérdés
2020. márc. 8. 20:31
1/7 anonim válasza:
Szerintem Kossuth Lajosról. Aztán lehet, hogy tévedek, csak az emlékeimre hagyatkozok.
3/7 anonim válasza:
Melyik országban?
Amúgy szerintem is Jézusról.
4/7 anonim válasza:
Szerintem Oscarról, ha nem csak az eredeti szobrokat számoljuk.
5/7 anonim válasza:
Ha a feszületeket nem számoljuk, csak az önálló alakábrázolásokat, akkor szerintem Szűz Máriáról több készült, mint Jézus Krisztusról. Feszületeket is beleszámolva egyértelműen Krisztus győz.
6/7 anonim válasza:
Azért gondolom igy, mert magánházaknál ritkák a Jézus szobrok, viszont jellemzőek voltak régen is és ma is a Máriák (Akár a házfalon, fülkében, akár a szobában).
Katolikus templomokban pedig a feszületen túl általában van Mária szobor, de Krisztus szobor nem mindig, mivel Krisztus-szimbólumnak ott a feszület.
7/7 akiellenáll válasza:
Esélyes még Sztálin, Lenin, Kim Ir Szen, Che Guevara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!