Hogy kell állat bajuszt rajzolni?
Embereket és tárgyakat jól letudok rajzolni, de állatokkal eddig nem volt dolgom. Most egy tigrist kezdtem el rajzolni, jól megy és élethű is, viszont a bajusz résznél elakadtam. Hogy kell ezt a rengeteg kis fehér vékony szálat megrajzolni? Van ennek valami trükkje, vagy tényleg nagyon időigényes ez, és óvatosan kell nekiesni?
nézelődtem youtubeon, de semmi hasznosat nem találtam, ha valaki részletesen eltudná magyarázni, esetleg tudna videót linkelni, azt megköszönném :)
Nem kell egyesével végigrajzolni, mert csak elmatatott és drótszerű lesz, emellett a rajz többi részét háttérbe szorítja. Elég néhány szálat érzékeltetni. Játssz a vonalvastagsággal, hogy kifejezd a szálak irányát a térben. Ha ceruzával rajzolsz, lehet radírral is kivenni, kicsit vastagabban húzd ott, ahol jobban éri a fény, másol elvékonyíthatod, esetenként nem is kell meghúzni a vonalat, mert a szem automatikusan követi az irányát.
Ami vonalakat megrajzolsz, ne legyenek egyformák.
Egyből Chiakiro jutott eszembe, ő szokott bajuszos állatkákat rajzolni :)
nézd meg például ezt.
Én úgy szoktam, hogy a bajuszpárnához teszem a rajzeszközt (ahonnan kinő)
A könyököm a levegőben van, semmiképp sem teszem le.
Vállból/könyékből húzok egy hirtelen, gyors vonalat, és párszor megismétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!