Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik lehet ez a vers?

Melyik lehet ez a vers?

Figyelt kérdés

Van egy vers, amit nagyon rég óta keresek, de sehogy sem jövök rá, hogy ki írta, és sajnos nem tudok idézetet sem mondani belőle (ha tudnék, biztos megtaláltam volna :D ). Hátha valakinek ismerős lesz a leírás alapján, nagyon örülnék neki. :)

Szóval nyolcadikban szavaltam egy nagycsütörtöki szavaló versenyen.

Tulajdonképpen egy istenes vers, viszonylag rövid négysoros szakaszokkal, kb. 8 szakasza volt (nem biztos). Ha jól emlékszem, akkor a témája a halál, hogy mi lesz velünk a halál után, van-e utána élet, és elég ambivalensen áll hozzá a témához, tehát nem mondja ki egyértelműen, hogy hisz a feltámadásban, vagy sem, nem egy szilárd hitről tanúskodik, meg emlékszem, hogy beszél a testről a föld alatt, meg férgekről... és a vége is ilyen kettős, tehát valami olyasmi, hogy majd ott lesz a mennyben vagy a pokolban...

Lehet hogy teljesen félreértelmeztem és rosszul emlékszem, csak szerintem azért maradt meg így, mert fura volt egy nagycsütörtöki alkalmon ilyen kételkedő verset mondani. Fura, hogy ha rágondolok, akkor a ritmusát érzem magamban, de nem jut semmi konkrét eszembe. :/ És nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen is a vers, meg hogy most hogyan értelmezném. Örök hálám annak, aki megfejti a talányt! :D

2020. jan. 29. 22:45
 1/5 A kérdező kommentje:
És azt elfelejtettem mondani, hogy magyar költő írta.
2020. jan. 29. 22:50
 2/5 A kérdező kommentje:
vagy csak mondjatok általatok ismert nagycsütörtöki verseket :D
2020. febr. 6. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Radnóti élete vége felén süppedős verseket irt meg férgekről,de őt duplán megkínozták szal,érthető,esetleg vmelyik erdélyi író?Kölcsey(haza,Isten) nemezti dal(szerzője esetleg) szózat(szerzője esetleg)?
2020. febr. 6. 16:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Megnézem akkor Radnóti kései verseit. Köszi a tippet! :)
2020. febr. 6. 18:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ő volt. Szerintem inkább kortárs(abb). Melyik kortárs költők írnak hasonló témákban?
2020. febr. 6. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!