Melyik lehet ez a vers?
Van egy vers, amit nagyon rég óta keresek, de sehogy sem jövök rá, hogy ki írta, és sajnos nem tudok idézetet sem mondani belőle (ha tudnék, biztos megtaláltam volna :D ). Hátha valakinek ismerős lesz a leírás alapján, nagyon örülnék neki. :)
Szóval nyolcadikban szavaltam egy nagycsütörtöki szavaló versenyen.
Tulajdonképpen egy istenes vers, viszonylag rövid négysoros szakaszokkal, kb. 8 szakasza volt (nem biztos). Ha jól emlékszem, akkor a témája a halál, hogy mi lesz velünk a halál után, van-e utána élet, és elég ambivalensen áll hozzá a témához, tehát nem mondja ki egyértelműen, hogy hisz a feltámadásban, vagy sem, nem egy szilárd hitről tanúskodik, meg emlékszem, hogy beszél a testről a föld alatt, meg férgekről... és a vége is ilyen kettős, tehát valami olyasmi, hogy majd ott lesz a mennyben vagy a pokolban...
Lehet hogy teljesen félreértelmeztem és rosszul emlékszem, csak szerintem azért maradt meg így, mert fura volt egy nagycsütörtöki alkalmon ilyen kételkedő verset mondani. Fura, hogy ha rágondolok, akkor a ritmusát érzem magamban, de nem jut semmi konkrét eszembe. :/ És nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen is a vers, meg hogy most hogyan értelmezném. Örök hálám annak, aki megfejti a talányt! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!