Mi ennek a haikunak az üzenete?
Figyelt kérdés
Sok helyen láttam, de nem vagyok biztos abban, hogy jól értelmezem Fodor Ákos a Tündérpárbeszéd című haikuját.
„ – Tudsz játszani?
– Tudok.
– És szeretsz is?
– És szeretlek is.”
Azt értem, hogy általánosságban kérdez az egyik és aztán úgy válaszol, hogy konkrétan őt szereti. Aranyos. De gondolom ezt még tovább kéne vinni gondolatban, csak azt hiszem kevés vagyok hozzá… 😅
2019. dec. 13. 16:05
1/1 anonim válasza:
nem vagy kevés hozzá, azért tetszik, mert érted. De nem úgy érted, ahogy egy matematikai levezetést, hanem ahogy egy haikut lehet. Szupraracionálisan, és ezért nehéz racionálisan kifejteni. Egy vers, ami nem haiku, de ami hasonlatos hozzá:
Kosztolányi Akarsz-e játszani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!