Ha megtehetnéd, mit kérdeznél egy kortárs festőtől?
Mi érdekel az életében és a festészetében?
(Portréfilmhez készítek közvéleménykutatást.)
Köszi előre is a válaszaitokat.
Köszönöm!
Különösen a "szokásos blabala" volt igen hasznos :D
Mindkettőtöket felpontoztalak.
Titeket is felpontoztalak. Bár nem tudom, miért kellene szégyellnie magát -kedves Kérdező, szerinted miért is?- a témafelvetésed rávilágít a művész és közönségének ambivalens viszonyára.
Jöhetnek ám még kérdések!
6 os. Szerintem ő maga is jártas a művészetekben, nem pedig a közönség tagja, ezért mondta ezt, kritikaként bizonyos posztmodern stílusokra, nem az egész posztmodern festészetre.
Az sajnos tény, hogy a néhány posztmodern festészeti ág a klasszikushoz képest nem sok tehetséget, vagy energia ráfordítást igényel. Manapság bármilyen absztrakt összevisszaságot el lehet adni művészetként és az emberek hajlandóak milliókat fizetni érte. Ha egy neves festő véletlenül kiöntené a tintát a padlóra, felszendé a parkettát, majd bekereteztetné, azt is el lehetne adni műként. Az absztrakt festészetben már nincs igény harmóniára, vagy egyáltalán arra, hogy legyen valami értelme is a festménynek. Magyarul bárki képes olyat alkotni, mint amit a kizárólag mondjuk absztraktot képviselő "művészek" csinálnak. Lényegében akármit összekenhet a vászonra az ember, mert a káosz eme ág "értelme".
Nos azzal nem lenne alapból baj, ha a káosz központi szerepet tölt be egy műben, de ha csak az van a vásznon, az lényegében egyenlő a nullával. Manapság bármilyen kókler, 0 tehetséggel kaszálni tud "festészettel" posztmodern címszó alatt, ez az amire szerintem célzott.
Az szerintem sem normális, hogy valaki ilyekért milliókat kaszálhat:
Míg más posztmodern stílusok ilyenek:
De még azok sem igényelnek akkora hozzáértést, mint a klasszikus festészet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!