Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Rajzban mit értenek azon,...

Rajzban mit értenek azon, hogy "béna vonalkezelés"?

Figyelt kérdés
2019. szept. 19. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
Ezt olyanok mondják, akik nem tudják vagy nem akarják megfogalmazni, hogy mi is a probléma a rajzzal. Sokkal pontosabban rá lehetne mutatni, pl.: anatómiai pontatlanság, aránytalanság, túl erős kontúrok, stb. Tehát ezerféle dolog lehet...
2019. szept. 19. 20:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én a vonalkezelés alatt konkrétan azt érteném, amikor csak a vonalakkal van baj. Például túlságosan bele vannak vésve a papírba, vagy bizonytalanok, vagy nem elég lendületesek, árnyékolásnál például rosszul sikerülten firkás, vagy túlságosan keresztezve árnyékolt, túl sok a kereső, szerkesztő vonal, vagy túl sötétek, stb. Vagy ha kiemelve van valami egy vonallal, akkor az a vonal esetlen, rosszul találkozik másik kiemelő vonallal stb. Én nem érteném alatta az elrajzolásokat, rossz fény árnyék viszonyokat vagy bármi mást, csak ezt. Lehet valami anatómiailag korrekt, jól perspektívába helyezve rossz vonalvezetéssel megrajzolva. És eddig minden tanárom is hasonlót értett alatta, még sose hallottam csak úgy odavetve, mindenféle konkrétum nélkül. Persze biztos van aki úgy használja.
2019. szept. 20. 00:39
 3/3 anonim ***** válasza:

1es mellébeszél.

Ha béna a vonalkezelés az nem azt jelenti hogy anatómiailag pontatlan vagy anyámkínja hanem hogy bény a vonalkezelés.

Ez lehet szőrös vonal, túl egyforma vastagságú vonalak, papírba belevésett gusztustalan vonal stb.

2019. okt. 4. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!