Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A vegánokhoz szól a kérdés....

A vegánokhoz szól a kérdés. Miért itélitek el a vadászatot?

Figyelt kérdés
YouTube néztem vadászatot és a kommenteknél mindenki írta hogy gyilkos, téged lőjenek le, rohadjál meg, miért kel lelőni, aki állatot tud ölni az embert is tud

2019. júl. 20. 18:43
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Én abszolút húsevő vagyok, de én is elítélem a "sport"vadászatot. Véleményem szerint kispö.csű, hülye gazdagok értelmetlen szórakozása. Az egész az egóról szól, kompenzálás, és egyben felesleges erőszaktétel a természeten.
2019. júl. 20. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagyok vegán, de a vadászat nem sport. Akkor lenne az, ha a vad is meglőhetné a vadászt.
2019. júl. 20. 21:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Én most a normális vadászatra gondolok és nem a sport vadászatra
2019. júl. 21. 06:06
 4/9 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
88%
A vegák egyenértékűnek tekintik az állatok életét az emberekével. Képzeld úgy, mintha azt néznéd, ahogy emberekre vadásznak. Az ő álláspontjuk alapján jogosan vannak kiakadva.
2019. júl. 21. 06:39
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

"A vegák egyenértékűnek tekintik az állatok életét az emberekével"

Hülyeség.

Nem kell nekem egyenértékűnek tartanom emberi és állati életet ahhoz, hogy elítéljem állatok megölését x indok miatt.

2019. júl. 21. 10:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Ugyanaz az őzet megölni az erdő- és vadgazdálkodásban, mint a szarvasmarhát az állattenyésztésben. A vegánok szerint egyikhez sincs joga az embernek.
2019. júl. 21. 21:08
 7/9 A kérdező kommentje:
A vadászatnak vannak hasznos okai is
2019. júl. 21. 21:18
 8/9 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
88%
Annak is lenne, ha elaltatnánk minden 65 felettit, de ezt valamiért nem támogatják az emberek... :)
2019. júl. 21. 22:23
 9/9 anonim válasza:

Én ugyan csak vega vagyok, de ha lehet, válaszolnék.

Mielőtt bármiről véleményt formálok, igyekszem mindkét oldal álláspontját megismerni, átgondolni. Nagyon sok olyan vadász dogmát hallok, amik egyszerű hazugságok. Pl. néhány vadász szerint az ő tevékenységük a természetet szolgálja, mert féken tartják a szaporulatot, csak a beteg állatokat lövik le, ha ők nem vadásznának, annak az állatvilág látná kárát. Ezzel szemben rengeteg ellenpéldát látunk, pl. Csernobil környékén, ahol nem vadásznak, és ragyog az élővilág.

Ismerek vegán dogmákat is, néhányan pl. azt vallják, hogy az embert a természet növényevőként formálta, bár nem eszem húst, azt gondolom, ez nem fedi a valóságot.

Hogy miért ítélem el a vadászatot? Ugyanazért, amiért az állattartást is: egy érző, gondolkodó élőlény életébe kerülne a táplálkozásom, miközben megvan minden ember előtt a döntés arról, hogy mit fogyaszt.

(Bár nem a kérdéshez tartozik, de a hús energiaátalakítása kb. 1:36 arányú, tehát 36x annyi növényi élelmiszert tudnánk fogyasztani, ha lemondanánk a húsevésről.)

"A vegánok szerint egyikhez sincs joga az embernek."

Ez sem teljesen igaz. A vegánok között is van radikális, szélsőséges réteg, de nagy többségük nem azzal érvel, hogy az embernek mihez van joga, inkább megpróbálják racionális érvekkel meggyőzni az embereket.

2019. júl. 23. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!