Tíz évig napi 3Ft-ot felajánlanál, ha ezzel a hajléktalanok nagy része fedélhez jut?
Ha minden ember 1Ft-ot tesz egy perselybe minden nap kötelezően, akkor az (kerekítve) napi 10 millió Ft.
(Állam kipótolja, a kereset nélkülieket is.)
Ennyiből egy egyszerű lakás, melegedő felépíthető 4 ember számára.
Ez 1 év alatt 365 lakás.
Ez 10 év alatt 3650 embernek adna szálláslehetőséget.
Nem sok, de valami.
Na most ha 3Ft-ot ad minden ember egy nap, ez 10000 ember lakhatását oldaná meg 10 év alatt. Ebből az építőipar és az állam is hasznot húz.
Ha az az egyik ellenérv, hogy már mire fel adjanak nekik ingyen lakhatást, mikor más is megdolgozik a lakása áráért, akkor
ez a 10000 ember akkor sem lenne hasznos munkaerő, mint az átlagember, ha a fene fenét eszik, viszont nem kellene az utcán élnie.
Nem tudni mennyit költenek a hajléktalanszállókra, a szociális ellátókra, az adományok mekkorák, hogy mennyi lakatlan lakás van, amit ha felújítanának akkor szintán használhatóak lennének.
Valóban részmegoldás lenne, hiszen miből fűtik, miből lesz víz, villany benne. Semmiből. Nem lenne.
De nem a bokorban élne. Négy ember egy család mérete, elviselhető, ugyanakkor nem is életcél.
Pont olyan mint amikor kollégisták, vagy albérlőtársak összekerülnek.
Mindez napi 3Ft-ból. 10 év alatt 11eFt/fő csecsemőtől aggastyánig.
(Ez nyilvánvaló baromság, csak egy kérdés, nem kell vérkomolyan venni.)
Ha az állam kipótolja a kérdésbeli programban a kereset nélkülieket, az nem kipótolás, hanem egy sima költségvetés. Csak megnevezésében lenne más, de az sima költségvetés.
Gondolom érted, ha az állam fizeti, akkor mindegy, hogy csak hozzátesz, vagy valakik nevében tesz hozzá.
Ha beülünk öten valahova egy kávéra és mindenki fizeti a magáét, kivétel egy, akinek én fizetem véglegesen, akkor mindegy minek nevezem ugyanaz jön ki. Mert vagy simán állom annak az egynek akinél nincs pénztárca, vagy a nevében fizetem, de azt is én álltam véglegesen. Ugyanaz.
Semmi értelme a kereset nélküliek kipótlásának, mert vagy így neveznék, hogy a nevükben fizeti, vagy csak hozzáad annyi pótösszeget a költségvetésből. A lényeg annyi, hogy hozzá akar-e tenni ilyen esetben az állam, vagy sem.
Meg költségvetésben nincs értelme a kereset nélküliek nem létező keresetével számolni.
Végigdolgoztam az életemet, és soha nem kértem Állambécsitól semmit. Még GYEST, vagy SZocpolt sem,, pedig járt volna mindkettő. Úgy gondoltam, adják annak, aki (önhibáján kívül) nem tud dolgozni. Cserébe lenyúlták a nyugdíj megtakarításomat. Ezek után még bízzak egyetlen petákot is rájuk? Honnan tudom, hogy valóban oda megy a pénz, ahova szánom?
A másik meg, hogy én nem hiszem, hogy a hajléktalannak okvetlenül a nagyvárosban kellene lébecolnia. Kihalófélben levő kisközségekben lakatlanul állnak a házak. Terület van hozzá, néhány óra munkával bárki meg tudja termelni a betevőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!