Csak nekem hihetetlen ellenszenves ez a Kossuth- kultusz? Más sem "csípi" Kossuth Lajost?
Jártamban- keltemben mindenhol Kossuth szobrokba, róla elnevezett közterületekbe, Kossuth-díjba, Kossuth- istenítésbe botlok. Eleinte nem zavart de mióta mélyen beleástam magam a témába, elborzaszt. Ez a középszerű, karrierrista és diktátori babérokra törő ember a kommunisták bálványa lett. Az előélete is tele van zűrös esetekkel; mindemellett a forradalom utáni tevékenysége (külföldről hőbörgés) undort kelt bennem. A magyar népnek biztosan ilyen tiszavirág karrierű, államférfinek nem nevezhető bajkeverőkre van szüksége? Miért nem inkább Deák, Görgey Artúr a forradalom igazi hőse? Mert Deák Ferenc éleslátásának köszönhetjük kiegyezést, és közvetve az utána következő fejlődést.
minden emberben találsz kifogásolnivalót, Kossuth viszont egy jelentős alakja volt a történelemnek, akármilyen ember is volt.
Amúgy én is azt gondolom, hogy nem kéne emberekről elnevezni semmit, szobraik szoborparkokban legyenek, ott megférnek egymással Árpád, Géza, István, Béla, Nagy Lajos, Zsigmond, Werbőczy, Rákóczi, Kossuth, Kádár, Orbán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!