Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a versről?

Figyelt kérdés

Nem akarok költő lenni :D

Csak érdekel hogy mit gondoltok róla és kérlek ha van egy kis időtök fejtsétek ki hogy miért nem tetszik/ tetszik. Előre is köszönöm!

Szép dolgok

A szép dolgok mindig földalatt járnak

Nem viselik sodrását semmiféle árnak

De ahol egy hullám elsodorja őket

Teremtenek olykor valódibb jövőket

A szép dolgok mindig a sötétben kelnek

Így nem állnak útjukba evilági tervek

Mert ahol a fény megérinti őket

Teremtenek olykor hamisabb jövőket

A szép dolgok mind a semmibe érnek

Ellenállnak minden bezáródó térnek

Átadva helyük a mennyei csendnek

A szép dolgok mind a pokolba mennek

2019. jún. 21. 02:16
 1/6 anonim ***** válasza:
18%

Teljesen értelmetlen vers. Biztos valami nagy filozofikus dolgot akar mondani, csak nem sikerül mert ha a sorokat megpróbálom értelmezni akkor arra jutok, hogy ez egy hülyeség.

Ami tetszett benne az az, hogy helyesírás a nyelvtan és a szótagszám kb stimmel, ami igazi unikum a GYK-s versek között!

2019. jún. 21. 02:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelmetlen, csak furcsák a képek, kicsit rá kell erőszakolni az agyat, hogy azt lássa amit mondani akartál vele, de ettől még érthető. Föld alatt, talán felszín alatti lenne, úgy még talán beleférne a hullám, de igaziból kicsit zavaró. A másodiknál nincs ilyen, az műkődik. A harmadiknál, persze te tudod mit akartál mondani, de ha pokolba mennek akkor úgy értelmezem, hogy a szép dolgok rosszak, vagy megromlanak, ha viszont a pokolra mennek, akkor még mindig szépek, amik szétszóródnak a rosszban, vagyis felemésztődnek a világban. Szerintem ha kb. arról szól, hogy milyen a tiszta szépség, ami egyaránt hozhat magával szintén szépet, de akár torz képet is a szépsegről, és hogy a végén csak úgy eltűnik mintha sosem lett volna, akkor ez egy nagyon szépen megfogalmazott gondolatmenete ennek ebben a verses formában.
2019. jún. 21. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Magyarul neked sincs fingod sem arról, hogy miről szól a vers, csak megmagyarázod...
2019. jún. 21. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Érted, hogy nem én írtam, nem mondhatom meg miről szól, csak azt, hogy én mit értek ki belőle. Ha te semmit, az is egy dolog, meg az is ha én látok benne értelmet, de megadom annak a lehetőségét, hogy tévedhetek ebben.

Vagy te is látsz benne valamit, csak annyira félsz attól, hogy nem egyezik azzal amit a szerző gondolt, hogy inkább azt mondod fingod nincs róla? Nem kellene. Gondolhatsz mást mint mások, a véleményedet kérdezték. Nem az én véleményemről, hanem a versről.

2019. jún. 21. 19:52
 5/6 tgt ***** válasza:
Nekem tetszik.
2019. jún. 21. 20:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem rossz. :) Viszont a cím lehetne más, a ,,Dolgok" kicsit hülyén hangzik címként. Gyakorolj még, mert szerintem tudsz majd ennél jobbat is! :)
2019. jún. 22. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!