Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Magyarországon élők hogyan...

A Magyarországon élők hogyan élték meg a Csernobili robbanás hírét? Nektek mit meséltek, féltek vagy nem törődtek vele mert nem is tudtak a veszélyről? Hogyan tudták meg? A zöldség alapos megmosásán kívül voltak komolyabb figyelmeztetések?

Figyelt kérdés
Ismerősöm apukája mesélte, hogy az újságban nem írtak a veszélyről majd 1986. május elsején szólt neki a katona barátja, hogy ne vigye ki a teheneket legelni. Vannak hasonló történeteitek?

2019. máj. 26. 09:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

10-es! Végre valaki, aki nem hisz el minden sületlenséget! ilyeneket írnak, hogy kihullott az anyukája haja a sugárzástól, Jézusom ember, ha akkora sugárdózist kapott volna, akkor MÁR RÉG NEM ÉLNE! A hajhagymáknál sokkal hamarabb kicsinálja a vérképző szerveket a sugárzás, gondolom anyukádnak még vannak vörösvértestei meg leukocitái ma is...

Másik, hogy meghalt a lábasjószág egy éjszaka, az emberek akkor miért nem?

De a mélypont az, aki maga lebénult, gondolom nem kellene megmondanom, hogy sugárzástól csak akkor bénulnál le, ha akkora sugárzás közvetlenül az idegeidet roncsolná el ahhoz meg egy részecskegyorsítóban kéne lenned, mikor az be van kapcsolva. Van egy tippem, hogy a 80-as években mitől bénulhattál le, de inkább nem írom le, inkább nézzen mindenki utána miket toltak akkoriban a fiatalok.

2019. máj. 28. 19:57
 12/15 anonim ***** válasza:
85%

#3-as vagyok.

Nem írtam, hogy a sugárzástól hullott ki a haja, csak hogy vele ezt történt abban az időszakban. Nyilván nem úgy hullott ki neki, mint aki sugárkezeléseket kap, de neki alapból nem volt dús haja. Lehet tényleg nincs kapcsolat a kettő között, de vele ez történt, és én nem tartom kizártnak, hogy van összefüggés, mert az Németországban ki se engedték a gyerekek, meg nem nyitották ki az ablakokat.

Simán elképzelhető, hogy az ő szervezete így reagált erre...

Rákos megbetegedések:

Valóban nem tudjuk bizonyítani, hogy a katasztrófából származó gamma-sugárzás hatására sérült DNS-sű sejtek váltak tumorsejtekké, de a lehetősége fenn áll.

Szóval aki azt állítja, hogy attól lett beteg, nem feltétlenül babonás, hazug ember....

2019. máj. 29. 15:54
 13/15 anonim ***** válasza:
86%

Én 86 őszén születtem. A belső szerveim nincsenek a helyükön, a szívem sincs a helyén ès ki sem fejlődött rendesen. Anyámat az évek alatt már 2x műtötték pajzsmirigy elváltozások miatt(a pajzsimirigy különösen érzékeny a sugárásra ugye)

Nem tudom nyilván bizonyítani, hogy ettôl van, lehet tényleg nem, de finoman szólva gyanùs.

2019. jún. 5. 18:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 éves voltam akkoriban így nincsenek igazán emlékeim az esetről. Se jód tablettáról, se zöldség mosásról és egyebekről, amiket tipikusan szoktak emlegetni. A szüleim valamit tudtak, hallottak az esetről, hogy felrobbant egy erőmű, de nem igazán volt beszédtéma. Nem is pánikoltak emiatt.

Én is inkább utólag, már-már felnőttként, dokumentumfilmekből döbbentem rá, hogy azért elég nagy gebasz volt... Nálunk a közvetlen környezetünkben nem lett senki rákos, nem hullott ki a haja, és nem is bénult le.

2019. jún. 9. 14:25
 15/15 anonim ***** válasza:
94%

Azért véletlen egybeesésnek nem nevezném.

Bizonyítottan több azóta a rákos elváltozás, az eseményt követő években pedig extra magas volt, és épp a környező országokban? Aha, biztos véletlen...

És hogy miért csak egy helyen hullott el a jószág?

Hát 10000%, hogy nem csak egy helyen. A filmben is mutatják, ahogy a madár meghal, az őz meghal... Az állat egész nap kint volt, míg te a napod nagy részét vagy a házban, vagy a munkahelyen töltöd.

Tizedét nem kaptad annak, amit a csirke kapott.

Mezőgazdászok miért nem sírtak? Hát csak nézz utána, ők is sírtak, nem egy ember, amit véletlennek lehetne nevezni szerinted. Sok helyen a termény egyik napról a másikra olyan lett, mintha sáskajárás történt volna. Nem értették az okát.

MINDENT één sem hiszek el. Valakinek alapból rossz minőségű a haja, és elkezd hullani. De még le is írja, hogy épp érettségizett. Stressz. OK.

Mindent tényleg nem foghatunk rá, de te úgy állítod be, mintha konkrétan semmi hatása nem lett volna senkire és semmire.

2019. jún. 16. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!