Van mód könyvtári tartozás kifizetésének elkerülésére?
Könyvtára válogatja.
Van, hogy csak simán kitiltanak. Van, hogy évi 1 alkalommal "amnesztia" van, és 1-2 napig büntetlenül visszaviheted. Ha sok tartozás összejön, a kamatokkal, akkor ügyvédi felszólítás. Per nem lesz, az drága.
Amúgy mekkora szarrágó vagy, hogy 800 pénzen rugózol.
Legrosszabb esetben évek múlva behajtóhoz kerül a dolog, azok pedig ráteszik a munkadíjukat is.
Így lett apamnak a 2ezer forintos büntetéséből 78ezres bírság.
Szia!
Mi a fenét jelent az, hogy "nem becsületes körülmények között szabták ki a díjat"?
Könyvtárosként elképzelni sem tudom, hogy mi lehet ilyen eset, de a konkrét történet ismeretében, talán hatékonyabb segítséget kaphatsz.
Több ismerősöm van a környezetemben, akinek egy apró bírságbòl az évek során nagy összegű tartozás lett.
Szerintem érdemes kifizetni, legyen bármi is az előzmény. De persze ha nem jogos, próbáld megbeszélni először.
Nézzétek, ez nem szarrágóság, nem halnék éhen ha kifizetném azt a 800 forintot, elvről van szó. Az eset a következő volt:
Kivettem 4 darab könyvet olyan 25. környékén. Következő hónapban, 24-én meg akartam hosszabbítani, erre kiderült, hogy ezeknek a hónap nem olyan mint nekünk, és már 21-én lejárt a 4 könyv.
De igazatok van, inkább kifizettem a 800-at, és többet nem megyek oda. Ez a biztosabb.
Köszi a gyors válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!