Csak én érzem identitásrombolónak Kölcsey Ferenc himnuszát?
"İsten áld meg a’ Magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel,"
- Ez azt jelenti, hogy nekünk semmit se kell tennünk, elég ha várjuk a sült galambot mert mi vagyunk a kiválasztott nép.
"Bal sors a’ kit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbünhödte már e’ nép
A’ múltat ’s jövendőt!"
-Aha tehát mi innentől nem vagyunk semmiért se felelősek mert mi már annyira megszenvedtünk. Szerintem ezen a ponton született meg a tipikus önsajnáltató "kisember"
Ja és aki a véleményem miatt magyarellenesnek nevez annak üzenem: Számomra mindig is a Szózat lesz az igazi himnusz.
Hazádnak rendületlenûl
Légy híve, oh magyar,
Bölcsõd az 's majdan sírod is,
Melly ápol 's eltakar.
A' nagy világon e' kivûl
Nincsen számodra hely,
Áldjon vagy verjen sors' keze,
Itt élned, élned' halnod kell.
-Számomra ennek jobb üzenete van.
Na várjál várjál! Kitalált jelentést én is tudok társítani a versekhez.
"Hazádnak rendületlenûl Légy híve, oh magyar"
Ez azt jelenti, hogy a magyar önmagától nem haszazerető, tehát lenézi a magyarokat.
"Bölcsõd az 's majdan sírod is, Melly ápol 's eltakar."
Ez azt jelenti, hogy a valójában nem az az édesanyád ápol téged és a gyerekeid temetnek el, hanem a hazád, ez radikálisan családellenes.
"A' nagy világon e' kivûl Nincsen számodra hely Áldjon vagy verjen sors' keze, Itt élned, élned' halnod kell"
A mozgási szabadságunkat is korlátozza, hát micsoda himnusz ez?
"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
Ezt már sokan nem tartják be, az élet gyakorlati okai miatt.
Valóban pesszimista és lehangoló a magyar himnusz, mégpedig más nemzetek szerint is, mert ugye kívülállóként még jobban ki is tűnik, cikkeztek is erről már külföldi oldalakon is. Viszont a Szózat is ugyanolyan.
Egy himnusz akkor jó ha erőt sugárzó, diadalmas és pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!