Mi értelme a napozásnak ha bekenjük magunkat naptejjel?
majd a david beken, hahaha
Az a lényege, hogy nem égsz le olyan gyorsan
Én Olaszországban 20-assal kentem be magam kb 3 óránként, még is szépen leégtek a vállaim és az arcom a déli órákban. El sem tudom képzelni, naptej nélkül hogy néztem volna ki!
Mindenkinek egyéni szociális dolga eldönteni, hogy használ-e naptejet vagy sem. Ha nem, a káros sugaraktól szépen elkezd az ember bőre egy idő után foltosodni, elkezdesz szeplősödni, anyajegyeid jöhetnek ki, és még jól jársz ha csak ennyi, és nem kapsz bőrrákot!
Amúgy szerintem az is baromira kellemetlen, ha éjszaka nem tudok nyugodtan megfordulni, annyira fáj mindenem a leégéstől! Szóval ezért...
Ne égj le? Ne kapj 30 évesen bőrrákot? 10 év múlva ne nézz ki úgy, mint a saját dédnagyanyád?
Valogathatsz.
Na, ez hülyeség, hogy ha bekened magad nem barnulsz, vagy csak kevésbé!
Azért kened magad, hogy ne égjen le a bőröd. Attól te még barnulsz, UVB sugártól barnulsz, kevésbé veszélyes, UvA a veszélyesebb, attól kaphatsz bőrrákot is.
Én egyik nap naptej nélkül napoztam. A combom jól le is égett, csak este fele kezdtem érezni, meg pirosodott be, meg érzékeny volt.
Másnap már bekentem magam, és ugyanolyan mértékben barnultam, mint nélküle! Csak nem égettem le a bőrömet.
Ennyi értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!