Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Hamupipőke című mese magyar...

A Hamupipőke című mese magyar változatában Hamupipőke miért kér három diót a vásárba igyekvő apától? Mire kellettek neki? Mihez kezdett velük a mesében?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ez rossz kategória; ha rossz helyre tettem, elnézést a tévedésért!

Olvastam valahol, hogy a történetnek van magyar változata is, amelynek szintén Hamupipőke a címe. Ebben a változatban Hamupipőke három diót kér a vásárba igyekvő apától.

Ezt a változatott sehol se találtam meg, így a kérdésemre remélem itt kapok választ; miért pont három diót kért? Mihez szeretett volna velük kezdeni? (Ezt ott se emléítik ,meg, ahol összefoglalták, csak azt, hogy három diót kért).

2019. márc. 21. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak tipp, amit írok. Úgy rémlik, a testvérei ékszereket kértek. Ezzel érzékelteti a mese, hogy H-t nem érdekli a vagyon, többre becsül valami egyszerű, természetes dolgot. Hogy miért pont három? Talán mert a két testvérének is akar adni, talán egyszerűen csak népmesei szám.
2019. márc. 21. 10:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!
2019. márc. 21. 11:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A Magyar Népmesék fent van youtubeon. Ott a három dióból öltözik ezüst, arany, gyémánt ruhába és úgy megy a templomba, ahol kukkolhatja őt a szexi herceg.
2019. márc. 21. 11:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2019. márc. 21. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!