Egyes védőszentek neveit miért nem adja manapság senki?
Figyelt kérdés
Pl. Pantaleón, Mamasz, Pelágia, Polikárp, Pulkheria... vagy Özséb, Bőd (ezek magyarok)
És ne mondjátok hogy azért mert kimentek a divatból, mert csak attól hogy most mindenki Bencének, Máténak meg Hannának nevezi az újszülöttjét, még nem lesznek ezek jobb nevek.
2019. márc. 20. 15:49
1/8 anonim válasza:
A legtöbb ember nem hisz a védőszentekben, így ez nem szempont a névválasztásnál. Ezek a nevek a mai fül számára szokatlanok, régiesek, ezért nem adják őket.
2019. márc. 20. 15:54
2/8 anonim válasza:
Ezek mindegyike (a magyarokon kívül) bizánci szentek. Bár mivel a szakadás előtt éltek, így a Római Egyház is elfogadja, de nem terjedt el annyira itt nálunk a kultuszuk. Nálunk más védőszentek a népszerűbbek.
A Bence egyébként a Benedek egy módosulása, így nekik Benedek a védőszentjük. Máté nevű szent is volt, a Hanna meg az Anna módosulása.
Az hogy kinek milyen név tetszik, egy totál szubjektív dolog.
2019. márc. 20. 16:02
3/8 anonim válasza:
Ez egyes embereket miért zavar, nem értem.
2019. márc. 20. 16:02
4/8 anonim válasza:
Mert az összes hülyén hangzik, és nem büntetném vele a gyerekemet, hogy így nevezzem el. Különben sem hiszek az ilyesmiben.
De te add nyugodtan a gyerekednek.
2019. márc. 20. 16:15
5/8 anonim válasza:
Mert idiótán hangzó giccses nevek. Nem tenném tönkre vele a gyerekem életét.
2019. márc. 20. 16:27
6/8 anonim válasza:
Ezeket még régen sem adta senki. Hobbi-családfakutató vagyok, több tízezer anyakönyvi bejegyzést néztem már át az évek során. A fenti nevek közül eggyel sem találkoztam még. 1700-as évektől kezdve láttam keresztelési anyakönyveket, egészen 1900-as évekig bezárólag. Szóval nem csak manapság nem adják. Mellesleg, ahogy más is írta, a többség nem foglalkozik ilyesmivel.
2019. márc. 20. 18:12
7/8 anonim válasza:
Soha életembe nem hallottam ezeket a neveket, az Özsébet kivéve... Másrészt nem vagyok vállásos. Ezek mind béna nevek számomra. A Bence, Máté, Hanna viszont tetszik... Sorry.. Ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!