Mi a baj a miskolci Avalon Business Centerrel?
Persze, amiket a médiumok lehoznak, annyit tudok, "fúj modern iroda ház" elven gondolkodó hülyék. Tipikusan, "dögöljön meg a szomszád tehene" effektus. Az a murvás parkoló tényleg gyönyörű és csodálatos Miskolc szívébe.
Ráadásul szerintem az ilyen modern irodaházak(és lakóparkok-"plázák") úgy kellenének Miskolcnak, mint egy falat kenyér.
"A tiltakozókat nem értem, hogy a városháza kb. nyolc éve felépült új szárnya nem zavarja őket?"
Megnéztem, hát az sem a legszerencsésebb dizájn az adott helyre. Igaz, hogy az új szárny bizonyos szempontból elég jól illeszkedik a régihez, de stílusában nem odavaló szerintem. Mint ahogy a vele szemben lévő Unicredit bank épülete sem. Nem annyira katasztrofális, mint a szocializmus idején épített betonkockák, amivel sok város régi belvárosát csúfították el, de azért lehetne sokkal jobb is. Én annak a híve vagyok, hogy a régi belvárosok stílusát igyekezzünk megőrizni. Ez pl. Lengyelországban sokkal jobban érvényesül, ott sokkal több régi régi belváros maradt meg háborítatlanul, és az új épületeket is stílusban ahhoz igazítják.
Igen ez a baj. Az a pár betonkocka(BudaCash-es és a mellette lévők pl) nagyon ocsmány. Azért miért nem jelentgetnek meg erőszakoskodnak, hogy bontsák le?
Ami az első kommentben van kép, az valóban nagyon szép lenne ide, de ilyen összevisszagságban(sajna) szerintem pozitív irányba vinné a környéket, a jelenlegi murvás parkoló helyett és a Fő tér záró épületének.
"Nem annyira katasztrofális, mint a szocializmus idején épített betonkockák, amivel sok város régi belvárosát csúfították el"
Olyanunk is van, a Pátria üzletház a főutcán :D
A lengyelek szerintem is nagyon jól csinálják, a varsói "új-óváros" egész autentikusnak tűnik.
"Azért miért nem jelentgetnek meg erőszakoskodnak, hogy bontsák le?"
Na ezt viszont én sem értem. A megszokás nagy úr, ezek szerint. Szerintem első számú prioritásnak kellene lennie, hogy ezeket minél előbb bontsák le, vagy legalább (ha lehet) homlokzatilag alakítsák úgy át, hogy szebb legyen és illeszkedjen a városképbe.
Tudjátok az a legnagyobb baj, hogy Miskolciak szokták pestet meg a többi nagy várost falunak nevezni, mindenhol modern irodaházak, épületek épülnek, mi maradtunk az egyetlen falu tulajdonképpen. Tényleg ez a város pont úgy néz ki mint egy nagyobbacska falu.
Itt semmi modern épület nincsen, ez ellen is kézzel lábbal tiltakoztok, holott felső építészeti szakkörben egy kiváló alkotás és igen is brutál jól nézni ki a megújult Szent István téren, de nem ehelyett sokkal jobb az a kavicsos mocsaras szar "perc alapú parkolás", mert marika néni meg a többi idióta, jobban eltudna képzelni oda egy falusi tornácos házat.
Hihetetlen már tényleg amit, itt gondolnak az emberek egy modern alkotást nem tud felmutatni a város...
Ne mondja már nekem senki, hogy ha kirakjuk a város szélére ott jó lesz, igen helyileg lehet jó lesz, csak senkit nem fog érdekelni, és város ettől még nem lesz város kinézetű.
Hány évesek vagytok, 15?
Ilyen gyerekes felfogásban "menő" ez a """modern""" """művészet"""
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!