Akik írnak naplót. Milyen típusú füzetben, könyvben teszik?
Word file-ban írom őket, és mindegyiknek van több biztonsági másolata.
Több naplót írok:
1. Van egy álomnaplóm, ahová lejegyzem ha álmodtam valamit.
2. Van egy utazási naplóm.
3. Van egy madármegfigyelő naplóm, hogy aznak kilyen fajokat láttam.
4. Van egy életesemény naplóm, ami egy folytatólagos életrajz adatokkal.
Nekem ezek a fajta füzetek tetszenek:
Valami kicsit keményebb fedelű. Lehet sima vagy vonalas.
A spirál hátránya, hogy lapkitépésre inspirál.
Napló esetén szerintem jobb a stabilabb könyvszerű változat.
Öt pont van, aminek meg kell felelnie a naplómnak:
1. Vonalas legyen. Valaki írta, hogy ő szeret rajzolni a naplójába. Na, én nem. Abba én csak írok. Rajzolásra külön füzetet tartok fent.
2. Kemény fedeles legyen. Általában nem asztalnál írok, és nekem könnyebb és kényelmesebb a kemény fedeles.
3. Rendes kötése legyen. Tehát nem spirál, nem tűzött, hanem mint egy könyv, kötve legyen. Inkább kicsit többet fizetek érte, de szerintem szebb, jobb ránézni.
4. Legyen benne oldal jelölő szalag. Nem akarok órákat tölteni azzal, hogy keresgéljem, hol tartottam.
5. Legyen rajta valami, ami zárva tartja. Gumiszalag, mágnes, lakat, nekem mindegy, a lényeg, hogy csukva maradjon. Ez azért fontos, mert egész nap hordom magammal a táskámban, nem szeretném, hogy kinyíljon, és összegyűrődjenek a lapok.
+1. Szép legyen. Ez nem olyan fontos elvárás, mint a többi, ezért is nem teszem teljesen a lista részévé, de azt vettem észre, hogy szívesebben írok olyan naplóba, aminek a külseje is tetszik.
Általában sima tollal írok, olyannal, amilyen éppen van, ebben nem nagyon vannak elvárásaim azon túl, hogy ne folyjon, de szerintem ez mindenkinek alap elvárása egy tollal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!