Igaz-e ez az idézet a XXI. században vagy már nem kell komolyan venni?
Figyelt kérdés
"A nagy világon e kívûl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
Saját véleményekre lennék kíváncsi !
2019. jan. 13. 14:18
1/12 anonim válasza:
Ez korábban is "propaganda" volt csak vagy esetleg "Megátkozás" akart volna lenni!!
2/12 anonim válasza:
Nem.
Én az egyetemet már külföldön fogom kezdeni, és nem Magyaroszágon tervezek dolgozni.
3/12 chtt válasza:
Az idősebb korosztályhoz tartozom, és hiszek benne, hogy nem véletlenül születtem ide, itt van dolgom. A mai világban természetesen bárhol boldogulhatok, elmehetek, életek és dolgozhatok bárhol, de "otthon" csak itt leszek, ahol a gyökereim vannak.
4/12 anonim válasza:
Bár itthon negéz érvényesülni manapság, de engem bármerre is vetne a sorsom, igazabb otthonom sehol sem lehetne.
5/12 anonim válasza:
Én idösebb (60+) vagyok és itt, ahol élek, vagyok OTTHON, ezt MO-on sosem éreztem, amíg ott laktam.
6/12 anonim válasza:
Én már gyerekkoromban is zsarolásnak éreztem ezeket a sorokat. Nemhogy a 12. században, de semelyik korban nem célszerű komolyan venni.
Nyilván kötődöm kulturálisan meg mindenhogy Magyarországhoz, de ennél sokkal fontosabbak a szeretteim. Ahol ők vannak, ott az otthonom.
8/12 anonim válasza:
"Vedd el a nemzet múltját és elveszed a jövőjét is!"
9/12 anonim válasza:
utolsó: A múlt megmarad, senki sem bántja. Tanulunk törit, ismerjük a kultúrát. Mindössze annyi van, hogy nem hagyjuk magunkat zsarolni mindenféle homályos eszme nevében.
10/12 anonim válasza:
Ott az idézőjel, szóval ezt a szöveget nem én találtam ki. :) A jelenben érdemes arról gondolkozni, hogy sikerrel jártak vagy sem.
Tanultunk történelmet? Mikor, ki, melyiket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!