Egy társaságban illik elnézést kérni, vagy figyelmeztetni, ha meg vagy fázva?
Most nagyon megfázva, nem 20, hanem 200 zsepit elfújok naponta, mégis dolgoznom kell.
Amikor emberek közé megyek, nem tudom, de én mindig mindig mondom, hogy elnézést meg vagyok nagyon fázva, vagy bocsi ne gyere közelebb, mert elkapod, vagy telefonban, a hangom miatt. Az meglep, hogy mások nem így tesznek...
Szerintem nem illik, vagy nem szükséges. Tüsszentés esetén egészséget kívánni is csak egy adott létszám alatt illik.
Telefon kicsit más, mert ott két személy kommunikál, de egyrészt úgy is hallja rajtad, másrészt ha van rendesen hangod (nem ment el), akkor ez nem okoz olyan gondot a kommunikációban, amiért elnézést kéne kérni. Ha alig van hangod, akkor ott érdemes ezt jelezni valamilyen módon, akár egy "elnézés" formájában.
Adott helyzetben illik jelezni.
Amúgy meg NEM illik betegen dolgozni! Nagyon nagy baj, hogy sok helyen elvárják. Ráadásul így végigfertőzöd a fél világot, és ők is betegek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!