Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az árpádházi címeres jelvény...

Az árpádházi címeres jelvény jelentésére vagyok kiváncsi. Valaki estleg le tudná írni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Valaki estleg le tudná írni? Kaptam egyet és nem tudom, hogy használjam-e. Azzal a mondattal kíméljetek, hogy írjam be google-ba, azzal kezdtem csak nem találtam választ.😀

Előre is köszönöm a válaszadóknak!😊

2018. nov. 27. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
ha az árpádsávra gondolsz, annak nincs különösebb jelentése
2020. máj. 6. 23:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Pontosan melyik címerre is gondolsz?

[link]

A linkelt oldalon látható, hogy más-más címereket használtak Árpád-házi uralkodóink.

2020. máj. 7. 00:18
 3/4 A kérdező kommentje:

[link]

kb ilyen, de akkor nincs jelentése. Köszönöm a válaszokat🙂

2020. máj. 7. 13:07
 4/4 Balasa Bence ***** válasza:

1

DEHOGY NINCS

Ma azt hangoztatják, hogy a nyolc sávos változatban a négy fehér sáv négy folyót jelöl: Duna, Tisza, Dráva, Száva.

Pedig valójában ennél sokkal egyszerűbb, de sokkal fontosabb jelentést hordoz: a magyar törzsek számát jelképezik a sávok, a színeik pedig a következőt jelentik:

Fehér: a tisztaság, illetve a sztyeppei kultúrákban az uralkodók, és az égi eredet szent színe (fehér ló, fehér sólyom)

Vörös: harciasság. Mindig készen kell állnunk megvédeni a hazát.

2022. febr. 2. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!