A Twitch mitől lett olyan népszerű?
Holott fele olyan jó, mint a Youtube.
Bturbo miatt próbáltam ki,de nagyon akadoztak a videók.Lehet ha feliratkozok, akkor ez megszűnik?
Igaz az is pénzbe van.
A Youtube olyan feltételeket hozott létre a gameplay-videósoknak, ami miatt nem éri meg nekik ott streamelni. Senki sem baráti szeretetből csinálja ezeket a videókat, hanem a pénzért. Mivel a YT-on kiutált lett a gameplay, így átmentek oda, ahol még kapnak belőle pénzt. A Twitch viszont kimondottan az a platform ahol ezeket a videókat lehet közvetíteni, így evidens volt hogy erre az oldalra állnak majd át az emberek.
Én nem használom, így a problémádra nem tudom a választ, esetleg nézd meg hogy milyen minőségre van állítva (ha a közvetítő saját minőségére és mondjuk 4k-ban vagy 60fps FHD-ban sugároz, akkor az a kép egy gyengébb gépet már megizzaszt. Esetleg még a chat foghatja le a böngészőt.
Köszönöm 1-s!
Kreténpali, ezt nem tudtam.
Ja, stream ipar nem rég indult.
Rövid történet: rájöttek az emberek emberek, hogy jó nézni egymást, mert jó és mert lehet belőle tanulni nyomatták a replayeket, néhány fanatikus kóreai írt kezdetleges progit, megfogalmazódott az igény profi szolgáltatások iránt majd jött a justinTV, de ez IRL stremet képzelt, gameing-et csak kiegészítőnek tartották(2011), ez kivált lett belőle a TwitchTV.
yt 2010 és 2013 között kísérletezett livestreammel, de inkább csak a technológiai kihívás és nem üzleti motiváció miatt(Londoni olimpia nyitása). 2013-ban már lehetőség volt live streamelni is, de ugye twitchtv-n már volt tematikus keresés, játkokon kívül nem volt más (szemét) chat és adomány már működött, már volt többé kevésbé kialakult szerződéses partnerkezelésük.
A videó akadozás nagyon ritkán a szolgáltató, legtöbbször a streamer hibája(videókódolást nem bírja a gépe, saját hálózata akadozik, nincs késleltetés, és emiatt jitter érzékeny, stb).
Jelenleg is vannak különbségeg yt és twitch között, két legfontosabb számomra:
1. yt-on sok a szemét, nehezen találok új streamet
2. twitch partnereket kibannolják akkor is, ha más platformon, pl yt-on sérti meg a twitch szerződését, pl rasszizmus, kys felszólítások, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!