Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nincsenek már hippik és...

Miért nincsenek már hippik és hippikommunák?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszene ez az élet, ez a szabadság, függetlenség, szeretet, ami a hippikre és arra a korszakra volt jellemző. Irigylem azokat az embereket, akik ott lehettek Woodstockan. Mindenki egyenlő volt, füveztek, zenéltek, táncoltak, mindenki mindenkivel szeretkezett. Boldog emberek voltak. Miért halt el a 70-es években ez a mozgalom? Jó nézni a képeket, és hallgatni az akkori zenéket. Szinte odaképzelem magam.

[link]

[link]

Én akkoriban születtem, sajnos nem lehettem részese, plusz Magyarországon alig pár hippi volt.

2018. nov. 23. 20:20
 1/3 anonim ***** válasza:
A hippiket valamiért sokan utálták. Nem értem miért, hiszen a hippik a szelídséget, elfogadást, szeretetet, békét hirdették. Jó, füveztek, drogoztak, de ettől függetlenül normálisak voltak. Amíg a rocksztárokért odáig voltak, noha sokkal agresszívebbek voltak a hippiknél, és szintén használtak tudatmódosító szereket. A mai napig nem értem az embereket.
2018. nov. 23. 22:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodni gondolkodhatsz úgy, de élni nem lehet úgy, legfeljebb meló után. Itt, nálunk legalábbis nem. Szép-szép dolog a fű meg a tánc meg a zene stb. Csak: a füvet nem osztogatják ingyen, a kaját sem, itt a tél fűtened kell stb. Bármely politikusunk életéből odaadnék 10 évet, hogy ott lehessek Woodstock-on, de azóta is rejtély előttem, hogy honnét szedte az a rengeteg ember a kaját, piát, füvet, LSD-t, hol végezték el a dolgukat stb.

Szép-szép a társadalomból kivonulás, de ami kell az kell.

USA-ban rengeteg kommuna van a mai napig, abból áll a napjuk, hogy keményen gürcölnek, este meg örülnek, hogy ők mennyire szabadok.

2018. nov. 24. 06:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Sokaknak tetszett ez az élet, nekem is egy időben, de mindent finanszírozni kell és ha kikapcsolják az áramot, akkor a szeretkezés még mehet valahogy, de a zene már korlátozva van, marad a kézben a gitár, amennyire jól játszik rajta valaki, vagy amíg el nem szakad a húrja.

A ruha lehet ugyan toplák, de azt is ki kell valahogy mosni, meg újat venni, ha elrongyolódik.

A kommunákban is kialakulhat olyan vonzalom, ami párokra törheti az összetartást, meg a minden közös, csak addig szuperál, amíg van mit a közösbe tenni, de az a pár apuka, anyuka, aki a csemetéjének még odaadja az anyagiakat, egy idő után megsokallja eltartani a brancsot ás szeretné visszanyerni a gyermekét.

Talán láttad a Hair rockopera filmjét, Berger, hogy kiváltsa a társait, kunyerál a szülőktől, még a haját is levágatja a zsozsóért, szóval időnként mindenre képesek voltak, na és ha törvényes úton nem lehetett pénzt szerezni, akkor mi marad?

Biztosan előfordult, hogy csórmázták a piát, vagy a kaját, meg tarháltak jószívű emberektől, de azt mindenki beláthatja, hogy erre még Amerikában sem lehet életet alapozni, az a csoda, hogy a mozgalom elég hosszú ideig kitartott, bár csak az USA gazdagsága tette ezt lehetővé, amely elég elnéző volt egy ideig, főleg az akkori állam elleni részleges szembenállás miatt, amelyet erősen gerjesztett a népszerűtlen vietnami háború.

A háború véget ért, a mozgalom befuccsolt, a hippilányok gyerekeit valakik felnevelik, a résztvevők meg kinőtték a nagy bulit, vagy belehaltak, mint Janis Joplin, vagy Hendrix, ha őt nevezhetjük egyáltalán hippinek, mert ahhoz túl dinamikus.

2018. nov. 24. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!