Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon az egyetemisták...

Magyarországon az egyetemisták mind jómódúak?

Figyelt kérdés

Eltére járok és ezt tapasztalom.

sok BMEs, corvinusos ismerősöm is van, ott is a többsége jómódú (legalább felső középosztályhoz tartozó), reggeli 400-500Ftos kávé, apple laptop, drága ruhák, bulik, nyári fesztiválok.

Kb mélyszegénynek érzem magam közöttük, heti 10 ezerből élek, diák melózok heti 2x, nem járok étterembe, nincs 2-3 havonta új cipőm, nem drogozok...csak a gazdagok mennek egyetemre?

2018. nov. 12. 16:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a gazdagok mennek egyetemre.
2018. nov. 12. 22:42
 12/14 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok, kollégiumba lakok.
2018. nov. 12. 22:56
 13/14 Eboshi válasza:

Hasonlóan érzek én is. Elit mérnökszakon vagyok, úgy tapasztalom sok a nagyarc, de persze okosak és műveltek mivel bejutottak, nyilván

Csak elég furi hallani, hogy a volt-on az asztalon tancoltak xy város alpolgarmesterevel utána meg ugyanezt az embert viszontlatjak az obudai egyetem diplomaosztojan beszédet mondani.

Teljesen más élmények értek engem gyerekkoromban, mint az ittenieket. Nem igazán találom a helyem közöttük. A gólyatáborban mindenki meséli a sztorikat, bulikat, fesztiválokat. Nekem egy sincs :(

Gondolod beszéljünk privátban😉

2018. nov. 14. 13:24
 14/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a méme mindent elmond.

Aztán némi személyes tapasztalat, mert nem mindenki kő gazdag, aki egyetemre jár, vagy azt végezte.

Én utcán is aldutam, amikor egyetemre jártam és lopni kellett a kaját, mert nem volt elég a 8 órás diák órabér ahhoz, hogy fizessem a tanulmányaimat, a szállást és legyen mit ennem.

Nálunk nem volt mindenkinek laptopja. De 3ad éves koromra sikerül bekerülni egy normális céghez és 200as nettó 30 órában megvolt vidéken. (BP-n ennél többet is kéne adjanak, ha nem olyan csóró céghez mész, mint amik az infóparkban vannak).

Te is egyetemre jársz. Én is egyetemre jártam. És volt, aki autóval járt órára a 1 km-en belül lévő koliból, mégis kapott szoctámot, én meg nem, mert nem voltak jók kapcsolataim az akkori korrupcióval.

Szóval nem. Nem csak dús gazdagok járnak egyetemre.

Új ruha: márkás cuccok vannak angol turikban. 3000 forintért 5 ruhát vett a héten az asszony. Olyanok, hogy csak lesek.

Apple laptop: olcsóbb, mint egy HP és többet tud. Get deal with it. Az sem újjonan kell venni, hanem használtban.

Bulik: ahhoz kb csak szociális élet kell és ott lenni. Nem kell költeni semmit hozzá, legfeljebb, ha belépős: heti 1500 huf - beleférhet.

Nyári fesztiválok - na ez az, ami már igazán csak luxus kategória. Amikor én diák voltam 4 500 volt egy 5 napos fesztivál belépő. Ma 15 000 a napi.

Mi egyetemünkre is nagyon sokan jöttek bulizni. A felező bulin (amit akkor tartunk, amikor a tanulmányi időnek a felén túl vagyunk), már csak 15 % maradt bent, mert a bulisok nem tudták tartani a tempót. Azok maradtak, akik okosak.

Ne az első év alapján ítéld meg az egyetemistákat.

2019. márc. 24. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!