Eddig tudtam dalokat írni de már nem megy (vol nehéz korszakom) mit tegyek? ( a többi lent! ) NAGYON DE NAGYON FONTOS
Láttam itt olyan válaszokat, amikkel egyetértek, de kifejtem én is a saját példámon keresztül.
Én alapvetően zongorán játszom, és kisebb zongoradarabokat szoktam írni (meg próbálkozom másokkal is, de ez lenne a fő profil). Egyelőre még nyilvánosság elé nem tártam őket, de a barátaim, akiknek elküldtem, imádják. Azt viszont messze túlzás lenne állítani, hogy valami szent ihlet száll meg minden egyes alkalommal, amikor zongorához ülök. Sokszor nagyon nehéz értelmes hangokat kicsikarni a hangszerből, és valóban, ekkor talán a legjobb, amit lehet tenni, az a szüneteltetés, valamint megpróbálni ezért nem ostorozni magad. Az igazi zeneszerzéshez ideális állapot számomra az, amikor a legkevésbé érdekel, hogy mit hozok ki a következő hangomból, és ilyen improvizációk töredékeiből áll majd össze egy mű. Ne köss meg semmi határidőt, vagy korlátot! Számomra a zeneszerzés - ha jól megy - hasonló folyamat a meditációhoz. Gondolj valamire (egy érzésre, egy tájra, egy emberre), és a lehető legintuitívabban, magad felé minden elvárástól mentesen próbáld meg hangokba önteni.
Olyan is előfordult velem, hogy egyetlen akkord érdekességéről olvadtam, amit kipróbáltam, és kikerekedett belőle egy darab. Szóval van több módja is, ezek az én tapasztalataim, és következtetéseim, lehet, hogy neked teljesen máshogy néz ki a folyamat, de remélem egy kicsit segíthettem.
Nem értem, hogy ha állításod szerint nincs kedved, akkor minek akarsz vele foglalkozni, egyeltalán miért izgat ez a téma...
Sokmindent kinövünk, én is kinőttem az ágyba pisilést, talán majd egyszer te is.
Oh bébi ne menj el,
Kérlek, hogy szeressél,
Nem leszek egy játékszer,
Veled akarok élni már ,
Örök szerelemben Oh, kedvesem
Leszel e a feleségem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!