Hogyan szoktàtok ünnepelni a karácsonyt? Van valamilyen szokásotok? Jellegzetes étel?
Erdekelne hol, mi a szokas...
Nalunk 24-en lezajlik minden:
Delutan fadiszites, este valami kulonloges uj vacsi, amit anya addig meg nemfozott, utana ajandekbontas.
25-26-an eneddel egybekotott rokonlatogatas, minden evben mashol.
24-en itthon vagyunk, és csak négyen odaadjuk az ajándékokat egymásnak.(anyám, apám , tesom, én)
25-en mamához megyünk, mivel ott az összes rokonunk. Mamánál általában unokatestvérem családja van, és így unnepelunk, ajándékot osztunk, eszünk. Aztán járjuk a várost, hogy osztogassuk az ajándékokat, találkozzunk a rokonokkal. (Itt is alszunk és ez 26-an is így van)
Ezen a 3 napon elmaradhatatlan a reszkessetek betörők minimum 2 része.:D Sokan unjak már, de hát több csatorna is van, nekem meg már szinte hagyomány.:D
24-én délelőtt fadíszítés, egyszerű ebéd, utána vacsorafőzés (pár éve már hagyomány nálunk a gesztenyés gombaleves és utána sült pulykamell aszaltszilvás vagy valamilyen más különleges töltelékkel), vacsora után ajándékbontás.
25-26-án ebéd a szülőknél, esetleg ha még van kedvünk, otthon töltött káposzta főzés. Gyerekkoromban minden karácsonykor volt töltött káposzta, általában 25-én az volt az ebéd húslevessel.
Bejglisütés régebben mindig volt, mostanában már nem szoktunk, nem is vagyunk nagy édességesek, bőven elég, amit a vendégségben kapunk.
Zenehallgatás: én szeretem a világzenét, ilyenkor próbálom összeszedni különböző népek karácsonyi dalait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!