Melyik az a három zeneszám, ami számodra örökérvényű üzenetet hordoz, és igazán jellemez téged?
Extázist okozott neked, vagy elsírtad magad rajta, vagy úgy érzed, hogy az a zene a legnagyobb művészi alkotás, amit valaha hallottál, esetleg boldoggá tesz, nagy hatást gyakorol rajtad.
Nekem az Eagels-től a Hotel California, Tom Odell-Another love, ill. a Requiem egy álomért zenéje.
Mielőtt bárki belekötne, azér van a kultúra és közösség kategóriában a kérdés, mert a zene számomra egyenlő a kultúrával.
Akela-Farkastörvény
Hobo- "Azért hajtok hogy mindened meglegyen"
Bródy-Filléres emlékeim
Húúú, hát az 1000+ számból, amit szeretek, nehéz kiválasztani, de legyen.
Jon & Vangelis - Outside of this. Ez volt az első dal, amin elsírtam magam tizenakárhány évesen.
Genesis - The Brazilian. Ezt kb. 8 évesen hallottam először apukám szalagos, tekercses magnóján. Se dalszöveg, semmi, ami alapján be tudtam volna azonosítani később. Több, mint 20 évig kerestem, mire végre megtaláltam újból. :)
Muse - Micro Cuts. Majdnem az összes Muse számot szeretem, de ez "A MUSE DAL", amit sose szkippelek, ha ez jön a lejátszási listában. Tízezredik meghallgatásra is átjön.
Nálam a Yes zenéi foglalják el az első 3 helyet. De írok azért mást is, ami kifejezetten nagy hatással volt rám:
Yes - Awaken
Dead Can Dance - Avatar
Cesaria Evora - Partida
És még sok más a King Crimsontól a Black Sabbathig, a Ghymestől a különféle népzenékig.
Számomra a zene, ha nem is egyenlő a kultúrával, de a kultúra legmagasabb rendű megnyilvánulása.
Mivel nem nyüzsögnek nagyon a válaszok, írok még hármom ütős zenét:
Genesis - Firth of Fifth
King Crimson - In the Wake of Poseidon
The Doors - Riders on the Storm
Nagyon nehéz háromra redukálni a kedvencek sorát.
A sokszínűsége és az utánozhatatlan hangzása miatt, az egyik mindenképpen a Queen-től a Bohemian Rhapsody.
Aztán a ritmusa és a lendülete miatt Phil Collinstól a You Can't Hurry Love, és végül a Presser zongorajátéka kapcsán, az LGT-től a Gyere, gyere ki a hegyoldalba.
Mire ezeket leírtam, már hiányzik is az utánozhatatlan hangulata miatt a UB 40-től a Kingston Town, vagy a Bikini egyedi hangulatú: Közeli helyeken című száma.
És akkor ott van még a komolyzene, Simándy József előadásában a Hazám, hazám, vagy Erkel Ferenc Palotása a Hunyadi Lászlóból.
.......sose érnék a végére, annyi kedvenc van.
1.) 2011-ben gyerekkoromban sokat játszottam a kutyával (szegény Kormi kutya sajnos már meghalt). Egy szép nap eseményét örökre a fejemben hordozom. Vagy a szívemben...: Kings Of Leon - Cold Desert
2.) régi 2016-os események, 7. Osztály, minecraft, a költészeti karrier csúcsán ( poet.hu/szerzo/Gyozokormi ) + stb. stb. Ide több is tartozik, ezek combo-ja: Alan Walker - Force, Killercats - Tell Me, Tobu - Hope, Tobu - lnfectious, Tobu - Life, OMFG - Hello, Warptech - In The Stories.
3.) Extrém halálvágyak: 2019. január 11-én, 2019. június 27-én: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!