Miért nincs Makón több történelmi épület?
Figyelt kérdés
1870-ben a mai országterület legnagyobb városai közé tartozott (első tíz helyezett között), a 20. század elején 37 ezren lakták, ma már csak 23 ezren. Mégsincs benne semmivel sem több történelmi épület, mint más hasonló méretű városokban (Nagykőrös, Tata). Én ezt azzal magyarázom, hogy a korábbi magas népesség elsősorban a külterületén lévő tanyáknak volt betudható.2018. szept. 29. 15:55
11/13 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy azt a hidat használták, amin átmegy az 1-es villamos, régen Lágymányosi-híd, új nevén Rákosi-híd, de Makóhoz ennek valóban semmi köze.
12/13 A kérdező kommentje:
Hát igen, a Rákosi híd olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.
2018. okt. 2. 21:09
13/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg a Rákosi-híd nem a Rákos-patakon ível át? Ez esetben Mátyás királyt nem a Duna jegén, hanem a rákosmezei országgyűlésen koronázták meg.
2018. okt. 3. 15:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!