Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik szerinted a legfontosabb...

Mik szerinted a legfontosabb emberi tulajdonságok? Miért?

Figyelt kérdés
2010. jún. 21. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalatomból és saját személyiségemből kiindulva 3 tulajdonság volt, ami nekem nagyon sokat segített eddig. Az első a humorérzék. Sok olyan időszak volt az életemben (viszonylag fiatal korom ellenére), amit humorérzék nélkül nem tudtam volna ép ésszel átvészelni. Segített beilleszkedésben, túllépni "csalódásokon". A második, hogy elég jó emberismerő vagyok, nagyjából 4-5 perc után gond nélkül megállapítom, hogy ki mit gondol rólam, és ebből következik a harmadik tulajdonság, mely szerint képes vagyok kizárni embereket az életemből, és képes vagyok leszűrni, hogy kinek a véleményével foglalkozom. Sokkal nyugodtabb és feszültségmentesebb az életem. A negyedik tulajdonság, amit nagyon tudok becsülni, az az elfogadás. Saját magunk és mások elfogadása. Talán ennyi.
2010. jún. 21. 13:52
 2/5 anonim ***** válasza:

őszinteség,mert ki szereti azt,ha valaki nem az igazat mondja...

humor,mert azért tudjon valaki vicceset mondani és együtt nevetni ne csak fapofán beszélgetni.

udvariasság, elvárom egy férfitól,hogy udvarias legyen,ne tapintatlan.

2010. jún. 21. 19:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Őszinteség, intelligencia, szorgalom, megbízhatóság, jó kommunikációs készség, saját elvek
2010. jún. 23. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha csak egyet lehet mondani: Becsületesség!

Felsorolásban: becsület, intelligencia, jó humorérzék, szabadelvűség, tökösség, önfeláldozás, bátorság.

2010. aug. 21. 17:40
 5/5 Mr.Rigo válasza:

Hogy mik a legfontosabbak? Az változó, hisz a környezettől, társaságtól. közösségtől, fejlettségtől, belső állapottól függ. Vannak amik állandóak, de van ami nem mindig előnyös. Például a kitartás néha fontos, de máskor a lehetőségek megragadása a siker kulcsa. Talán emiatt a belső tulajdonságokat lehet állandónak tekinteni. Például a pozitív szemlélet, önbecsülés, koncentráltság, tudatosság, lazítás, és elengedés képessége.

Milyen jó lenne, ha az embereket a társadalomban ezen értékek alapján ítélnék meg és honorálnák, nem pedig az így-úgy összeszedett anyagi javak szerint..

Az emberi értékekről vannak összefoglalók az Alternatív Gazdaság lexikonban: [link]

2017. szept. 4. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!