A saját szavaitokkal megfogalmazva, mit jelent nektek az otthon fogalma? Egy konkrét helyet például, vagy személyt/személyeket? Esetleg ha volt ilyen, mikor alakult át ez a fogalom az életetekben?
Én hozzájárulok. :)
Először az a hely volt, ahol jó volt aludni. Nem szerettem idegen helyeken aludni.
Aztán (ez időrendi és nem fontossági sorrend) a személyek.
Most már néhány emléktárgy is köthető hozzá.
A biztonság érzése is ide tartozik, hogy otthon mindenki jó helyen van.
Az én gyerekkorom állandó költözéssel, ideiglenességgel, kitudjamileszjövőre-érzéssel telt. Az egyetlen fix hely a nagymamám lakása volt, ahol mindig szeretet fogadott.
Nekem igazából azóta van otthonom, amióta a saját házamban lakom. És nagyon szeretném, ha a gyerekeimnek ez egy biztos, állandó pont lenne az életében, ahova bármikor visszajöhetnek majd akkor is, ha már elköltöztek. És örülnék, ha ez a tanya majd a halálunk után valamelyik gyerekem otthonává válna és több generáció adná át egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!