Milyen erősítőt, kombót vegyek?
Sziasztok! Milyen kombót vegyek a gitárjaimhoz, metallica dalokat szeretnék, esetleg Iron Maident! ez a kettő szépség mellé. kb 120000 e ft lenne a keret!
Ilyesmi hangzáshoz a Hiwatt,Randall és Orange lehet jó. Marshall kicsit nagyon túlárazott,de lehet az is,csak MG széria ne.
Próbálgasd,neked kell tetszen.
hm...kaptad a hangszereket? nem bántásból, de ha 7 kiló körül van a kettő, valamennyire illene képben lenned.
milyen célra, otthon? koncertre is jó legyen?
otthonra 1-5w csöves cuccok (Blackstar HT5 Metal pl, én imádom), ha fel is akarsz lépni, akkor nyilván legalább 15-30w-tól felfelé. ezek is 150 körül mozognak újan, én 75-ért vettem az enyémet.
120-ezres keretből én biztosan nem vennék újat mert nem is nagyon lehet. itt most a csöves kategóriára gondolok elsősorban, de ilyen gitárokat kár másra pazarolni.
de most majd jönnek és lehurrognak, hogy Marshall Code, meg Boss Katana...
ha csak otthon használod, én vennék egy jobb multit, aztán vonalból a gépre. én így használom egy Vox Tonelab st-csöves multival, és olyan hangzást hozok ki belőle, amilyet csak akarok.
én személy szerint "csak" egy mexikói stratóval, és egy aktív Jackson dxmg-vel rendelkezem :D
dehogy! senki sem fog lefikkantani :D
mi sem így születtünk. mivel én is panelben élek (még), utálom a hangoskodást. csövesben az 5w is túl hangos, ezért a gitárt a multieffektből közvetlenül a számítógép vonalbemenetébe dugom. így senkit sem zavarok, a fejemet viszont letépi, ha akarom.
220-ból már azért be tudsz vásárolni, de nem fogod tudni kihasználni otthon, legalábbis a nagy cuccokat.
DE! ha lenne 220-am erre, akkor körülnéznék GREG (magyar) KAOS-amp, és ENGL berkekben. legutóbbi német cég, szinte csak "hárd" erőítőket gyártanak. illetve a Laney Ironheart-szériáját nézd meg, nekem személy szerint egyik kedvencem ár-érték arányban. ez csak egy fej, tudod 1w-os, és 15w-os módban is használni:
létezik belőle 15-30-60-120w-os konstrukció is...
Vagy regisztrálj a gsfanatic.-on, sok jó arc van, és szívesen segítenek a fórumokon.
egyáltalán nem kuka, bár én személy szerint nem annyira ismerem.
ezek szerint nagyban gondolkodsz? ahogy néztem, nem nagyon csinálnak kicsi erőlködőket :D
ez az 50-es nekem is tetszik:
[link] (lejjebb görgetve találsz hangmintákat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!