Komárom-Esztergom megye székhelye pl. a meseszép Esztergom helyett miért a büdös koszos mocskos és paraszt Tatabánya lett?
Időközben megtaláltam egy teljesen ugyanilyen kérdést, bár ott az alapkoncepció más volt.
gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomanyok-es-bolcseszet__497739-komarom-esztergom-megyenek-miert-tatabanya-a-megyeszekhelye-miert-nem-pl-komar
Ettől függetlenül még mindig nem értem, hogy ha már rá esett a választás, akkor miért van az, hogy forgó gyomorral szállok le a vonatról, mert az, hogy méltatlan ez a város erre a címre, az nagyon enyhe és jószándékú kifejezés. És fentebb csak a vasútállomásról írtam, a többiről már nem is... hogy sehova nem lehet igényesen elmenni szórakozni, több park is van, amiért SEMMIT nem tesz senki, óriási, használaton kívüli gyár- és ipartelepek vannak, amikkel senki nem kezd SEMMIT. Felépült két pláza is, amiből az egyik csődtömeg, a kutyát nem érdekli, mert nincs jó helyen, de ki kellett rá dobni a pénzt, nincs egy jól megszervezett főtere a városnak, illetve ami van, az szombat déltől hétfő reggelig zombitanyává változik, egy teremtett lélek nem jár arra. Nincs egy kultúrált, igényes rendezvény a városban, évente kiszúrják az emberek szemét az ún. Bányásznappal, ami részeg majmok, illetve a bóvli és a lehúzás fellegvára. Végül pedig szeretném megemlíteni a város néhány fontosabb részét, ami a legfigyelemreméltóbb... ilyen pl. a Mésztelep (roma gyűjtőközpont), a két, már nem működő erőmű közül mind a kettő, az ún. Gázcseretelep, ami megint nem tudom mire jó, továbbá kertváros gyakorlatilag egésze. Köszönjük Neked Bencsik János, mindent bele városiak... no comment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!