Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szeretném a páromat születésna...

Szeretném a páromat születésnapjára meglepni egy kiskutyával. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Menjünk együtt el érte, vagy amikor lesz a "buli" neki, akkor adjam oda neki?
2010. jún. 16. 18:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben szerintem, együtt menjetek. Ültesd be a kocsiba, induljatok el valahová, és kössetek ki ott. Így mégis adott neki a lehetőség- ha még csak két kutya közül is- de ő választhat.
2010. jún. 16. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:
én kutyás vagyok, nem örülnék egy ajándék kutyának.Ha az én kutyám lesz, akkor nekem kell választanom, velem kell, hogy stimmeljen a kutya. És azt egy találkozásbólnem lehet megmondani. Nekem (tapasztaltként) legalább 3 napra van szükségem (pár nap szünettel), hogy válasszak.
2010. jún. 16. 18:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Érdemes jó előre megfontolni, hogy milyen fajtát, egyedet választotok. Kutya és kutya között sok különbség van. PL:

1, Mennyi mozgásteret tudtok neki biztosítani?

2, Szobakutya lesz, kenelben vagy az egész kert ahol lakni fog?

3, Mennyi időd van rendben tartani a szőrét? Sok kutyát havonta kozmetikushoz kell vinni ha nem akarod, hogy ápolatlannak tűnjön. Milyen a környék: mocsaras erdők és bogáncsos rétek vagy rendezett városi környezet? Egy hosszúszőrű kutyával az előbbi tiszta szivatás...

4, Egy nagytestű kutya az évek alatt sokkal többet eszik mint egy öleb. Ezzel is számolj. Az álattartásnál nem az állat ára a a fő anyagi érvágás, inkább az eltartása.

5, A különbőző típusú kutyák más-más temperamentummal rendelkeznek. Egy vadászkutya és egy juhászkutya teljesen más világ.

6, Érdemes utánnaolvasni, hogy az adott fajta mennyire "beszédes" típus. Egy folyton ugató kutya sok szomszédot ingerel arra, hogy véletlenül elölfelejtsék a patkánymérget.

7, Egy gondosan tartott kutya elég szép kort is megérhet. Érdemes megfontolni a terveiteket a következő 20 évre. Egy harci eb mellé pl. szerintem felelőtlenség bevállalni egy tipegő korú gyereket, akiknek mint tudjuk, a kedvenc szórakozása, hogy plüssjátéknak nézik az állatokat... Neveléssel sokat lehet elérni, de akkorse kockáztass.

8, Mivel minden egyes kutya külön személyiség, fontos, hogy a gazdi válassza ki az alomból a számára legszimpatikusabb kölyköt. Érdemes több alkalommal, pár órán át figyelni őket, mert hosszú évekre kihat a döntés. Ismerek kutya tesókat akik együtt nőttek fel, az egyik egy gyömöszölhető szeretteli kis tündér, míg a másik tiszta idegbeteg, pedig ugyanaz a környezet, ugyanaz a gazdi, ugyanaz a nevelés...

2010. jún. 17. 08:57
 14/14 anonim válasza:
nekem van egy ötletem:D ha kocsival mennétek és tudsz vezetni, akkor kösd be a szemét és úgy menjetek odáig, hogy nem tudja, hova mentek. így meglepetés lesz neki a kiskutya, de mégis ő választhatja ki.=)
2010. jún. 17. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!