Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Alapműveltség, de kinek?

Alapműveltség, de kinek?

Figyelt kérdés

A pécsi arab számos vírusvideó után gondolkoztam el azon, hogy viszonylag jól teljesítek a szakterületemen, mégis, ha őszinte akarok lenni magamhoz, látok arra esélyt, hogyha egy hasonlóan debil kérdéssel találnának meg egy rossz pillanatomban, szintén negatívan növelném a statisztikát. (valószínűleg inkább nem válaszolnék, mint hülyeséget).

A többség, akiknek felvetettem a témát, azzal jöttek hogy 'dehát ez alapműveltség', és mekkora sz*r az aki ennyit nem tud. Kérdem én, miért? Társadalmi megfelelés? Nekem számos területen (történelem, fizika, stb.) jelenlegi tudásom nem biztos hogy vetekedne egy 8. osztályoséval, de nincs is rá szükségem, innentől mert 'alap műveltség', szégyellnem kéne magam?

Érdekelne a véleményetek erről. 23/f

2018. máj. 27. 15:45
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

Ez az arab számos dolog egy elég zavaros sztori, ugyanis a mai arab országok elég más számsort használnak, mint mi, Európában. Bár a mienket hagyományból "arab számoknak" hívják, de ez elég félrevezető és ideje lenne megváltoztatni.

Ez alapján én nem ítélnék meg senkit, ez egy provokáció volt.

2018. máj. 27. 16:18
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Szóval, ha nem tudjuk a választ, akkor a kérdés debil ?
2018. máj. 27. 16:24
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Annak, aki járt általános iskola alsó tagozatába.
2018. máj. 27. 16:48
 4/9 anonim ***** válasza:
54%

Küldene valaki erről egy linket?

Vagy megmondaná, miről van szó?

Külföldon élek, nem hallottam erről a dologról, vagy csak átsiklottam rajta.

Köszönöm!

2018. máj. 27. 17:02
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:
2018. máj. 27. 17:12
 6/9 TappancsMancs ***** válasza:
54%

A dolog összetett, megjegyezem mint oly sokszor. Vélhetően a videó készítése onnan ered, hogy az iskolában a mai számírásunkat arab számoknak nevezik, amit érdekes módon nem oszt az MTA. :) Így a videóban elhangzó kérdésre a 3 válasz lehetőség is van.

1. Most is arab számokat használunk ezért már nem lehet bevezetni, mert be van vezetve.

2. Az arab számok teljesen másképp néznek ki és nem tudnak többet a mi számírásunknál ezért értelmetlen lenne bevezetni.

3. Nem hallottam az ügyről.

Sokan a 2. választ adták valamilyen formában ami helyes.

A realitása miatt megkérdőjelezhető maga a kérdés és sokan nem számítanának beugratós kérdésekre egy interjún.

Amit írsz kérdező az általános műveltségről az már inkább az oktatás reform területére vezet. Az oktatást így is sokan kifogásolják, lehetne változtatni a tananyagon és a tanítási módszeren is. Ha eltekintünk az oktatás kritikájától akkor az alap műveltség nem olyan rossz dolog. Jó ha legalább be tudjuk tájolni, hogy hol lehet Angola. Ha annyit tudunk, hogy Afrika már az se rossz. Sokan ennyit sem tudnak.

MTA

[link]

2018. máj. 27. 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:
35%
Szerint az állít ki magáról szegénységi bizonyítványt, aki alapműveltséges vizsgáztatósdit játszik.
2018. máj. 27. 18:59
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

Igen, az alapműveltségbe beletartozik, hogy tudom, mik azok az arab számok, ezt a kifejezést nap mint nap használjuk értelmesebb környezetben. Nem azt kérdezték, hogy mikor volt a harmincéves háború, ennek az elnevezésnek haszna van a mindennapokban. Természetesen lehet olyat kérdezni bárkitől, amit nem tud, de ez, hogy egy csomó embernek fogalma sincs róla, mi az az arab szám, hanem egyből a migránsokra asszociál, mutatja, milyen eszméletlen alacsony színvonalon van egy jelentős mennyiségű ember intelligenciája az országban, és hogy milyen erősen nyelik a hardcore propagandát. Ne próbáljuk már megmagyarázni a műveltség hiányát. Személy szerint a pofám égett a videó nézése közben, pedig nekem elvileg semmi közön ezekhez az emberekhez.

Az előző válaszolóknak hívnám még fel a figyelmüket, hogy teljesen irreleváns, hogy honnan erednek az arab számok, így hívjuk őket, és kész. Ez a baromság meg nem tudom, honnan került ide, hogy az MTA szerint nem annak hívják őket, a linkben sem ez van, csak el kell tudni olvasni a szöveget. De amúgy ez is mindegy, a nyelvet nem az MTA készíti.

2018. máj. 27. 23:48
 9/9 A kérdező kommentje:
2-es: debil-t úgy értem hogy gyenge, és sokak számára obvi.
2018. máj. 28. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!