Ha külföldre akarok menni élni akkor milyen dokumentumok és okmànyok szükségesek?
Ennyire zötyög busz? Jó ócska út lehet, meg is értem, ha jobb után vágysz :D
Angliába elegendő egy szem útlevél is, hogy kijuss és kint is maradj, ha úgy alakul. Elsőként National Insurance számot kell igényelned - ez Angliában kb. olyan azonosító, mint Mo.-n az adószám, vagy régen a személyi szám volt, szinte mindenhez kell, nélkülözhetetlen az ottani léthez. Részletek:
A többi országot nem tudom, de ha nyugat felé indulsz, EU tagállamba, akkor szerintem máshol is kábé hasonló szinten mozoghat a minimum követelmény (útlevél).
Meg ugye nem árt, ha valamennyire beszéled az adott ország nyelvét, viszel magaddal országfüggően kb. 200-500 K Ft-nak megfelelő ottani fizetőeszközt, amiből az első hónapot ki tudod bekkelni, amíg nem kapsz fizut, meg ilyen apróságok.
igazából semmi, csak egy személyi, vagy útlevél. Ha majd az NI numbered megvan, utána már szabadon dolgozhatsz, persze lesznek papírügyek amiket itt el kell intézned (bank, proof of address, GP stb), de ezeket már itt kell elintézned.
Bármi más papír amúgy igényelhető a nagykövetségen, például erkölcsi bizonyítvány ha munkahelyen kérik, de az nagyon ritka.
Ja és ne felejtsd el lejelenteni az oepnek, hogy nem fizetsz otthon TB-t mert később megtalálhatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!