Milyen lett ez a versem? Folynak a fali órák, Süti őket a sivatagi nap. Csonka emberi testek Egymás hegyén, hátán. Ők alkotják a bálványt. Van itt még egy asztal fából készült és barna. Éget a nap, a sivatag napja.
Figyelt kérdés
2018. máj. 8. 12:52
11/13 A kérdező kommentje:
A versíró oldalon ezt is egyből tudta minden hozzászóló...
2018. máj. 11. 20:34
12/13 anonim válasza:
Ja, hogy ez egy Dali képről írt vers! Ha nem írod külön a faliórákat, akkor se jöttem volna rá.:) Egyébként az utolsó sor tetszik a legjobban, olyan jólesik az az egy szem rím a ritmustalanság és rímtelenség - szerencsére nem parttalan - sivataga után. :)
13/13 anonim válasza:
Szia
Látom nem kaptál sok értelmes választ.
A "folynak a faliórák"-nál egyből Dalí jutott eszembe nekem is:D
"Van itt még egy asztal
fából készült és barna."
Ez viszont nem túl értelmes/tartalmas. Az "asztal" és "barna" szavak csak hangrendileg egyeznek,de sajnos valóban nem rímelnek.
Javaslom(nem rossz szándékból),hogy sose csak hangrend szerint keress rímeket. Az evett szó sem rímel a kertem szóra,csak mert mindkettő magas hangrendű szó. Ez megérzés. Az ember hallja,ha valami nem stimmel.
Folytasd a versírást,menni fog,csak kitartás! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!