Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondja mostanában...

Miért mondja mostanában mindenki ezt a kifejezést?

Figyelt kérdés

Alig pár hete feltűnt, h rengeteg ember elkezdte mondani azt a kifejezést, hogy "engedd el".

Az egyetemen hallom a többiektől, hallom a buszon idegenek beszélgetése közben, youtubereknel 2 nap alatt több különböző videóban is...

Annyira idegesít. :D

Ez lett az új "szódivat" vagy mi???

Mindenki mindent elenged, ha válaszolnak valamire benne van, hogy "jajj, ezt engedd el", elengedtem ezt, elengedtem azt...

Komolyan a hideg ráz tőle...

2018. máj. 3. 08:08
 1/8 anonim válasza:
81%
Pont olyan, mint az "énidő", meg a "pocaklakó". Meg az "azt gondolom". Divat lett használni. Engem ezekkel mind ki lehetne üldözni a világból. Brrrrrr
2018. máj. 3. 08:32
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
"a hideg ráz tőle".... szerintem engedd el...
2018. máj. 3. 08:33
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Hát igen, úgy terjednek manapság a béna szófordulatok...

Nekem sem tetszik ez az "engedd el" duma, bár én még nem figyeltem fel, hogy tényleg ennyien használják.

Nekem amitől feláll a szőr a hátamon, amikor valaki "megmondja az őszintét". Rettentő primitíven hangzik, pedig tanult emberektől is hallottam már. Sokkal értelmesebb az "őszintén szólva", vagy "őszintén megmondom", stb. De én már ezeket sem használom mert ezekről is az "őszintét" ugrik be, s utálom.

2018. máj. 3. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Micsoda problémák, atyaúristen... ,
2018. máj. 3. 08:58
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
Engem az idegesít, amikor rövidítenek. Mindjárt vok, itt vok stb.
2018. máj. 3. 09:05
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ez nem mostanában terjedt el.
2018. máj. 3. 09:52
 7/8 piriiiii ***** válasza:
81%

Ez már elég régóta jelen van. :)

Én egy spirituális csajtól hallottam először, de egészen más jelentéssel. Vagyis mélyebb jelentéssel. De már vagy 5 éve.

Manapság mindenre ezt mondják tanácsként, ha valami idegesítő, bosszantó a hétköznapokban. Engedd el, nem éri foglalkozni vele. Vedd be a leszarom tablettát.

De a mélyebb jelentése egész más, az filozófiai értékű, és ebbe nem sokan gondolnak bele.

Egyébként nem tudom, miért zavar ez téged ennyire. :)

Mondjuk az első hozzászólónál ez az "azt gondolom" kifejezés nem értem, miért különleges. Ez nem egy kifejezés szerintem, hanem egy teljesen átlagos szóösszetétel, mint például az "azt hiszem", "azt szeretném mondani", stb.

A pocaklakó mondjuk borzalmas, az énidőről meg nem hallottam még. De valahogy valami nagyon elcseszett, eltévedt, egoista dolog jut eszembe róla. Rohan az ember, de délután munka után megáll és azt mondja, itt az énidő! És csinál valami finom kaját, megnéz valami filmet, elmegy szórakozni vagy beül egy kád forró vízbe, és ezzel le is van tudva az önmagával való törődés. Pfff... ha jó a sejtésem, és ez így van, akkor ez elég gány. :D

2018. máj. 3. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Lényegében az "engedd el" kb.azt jelenti, hogy tojd le, ne foglalkozz vele többé. Néha én is használom ezt a kifejezést, mert mégiscsak elegánsabb, mint a "szard le".

Nekem ezzel nincs problémám.:)

2018. máj. 3. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!