Ha esetleg Budapest eltűnne akkor melyik magyar város lenne az ország fővárosa?
Pécs nagyon szép és remek város, Szegedet nem ismerem, de mindkettő eléggé délen van, én inkább északibb fekvésű várost tudnék elképzelni fővárosnak. Debrecennek valóban előnyös a reptér, de egyre több a gyár és valóban nem a legszebb városunk, de ettől még szerintem rengeteg a lehetőség, kellőképpen ismert, kulturális és történelmi háttere van és népes is. Pláne, hogy a jelenlegi kormány az oroszok felé nyit, Debrecennek pedig akad bizony kapcsolata. Győrt is el tudnám képzelni, pont a nagyon nyugati elhelyezkedése miatt, de messze van a reptereinktől, ha főváros lenne, szüksége lenne egy sajátra. (Bár a nyugati, külföldi nagyvárosok nyilván megközelíthetőek vonattal, busszal is, de nem feltétlenül mindegyik.)
De ez persze nem fog megtörténni (?).
Orbán 2016-ban megmondta: Magyarország második fővárosa Debrecen.
És tényleg. Ebben az egyben igaza volt.
"Győrt is el tudnám képzelni, pont a nagyon nyugati elhelyezkedése miatt, de messze van a reptereinktől, ha főváros lenne, szüksége lenne egy sajátra."
Van sajátja, csak forgalma nem nagyon van jelenleg.
A kérdés kírása óta eltelt 2 év. Érdekes volt visszaolvasni a véleményeket.
Mára egyre inkább látszik, hogy valójában Debrecen az, amelyik a leginkább alkalmas lenne - és nem csak azért, mert a magyarság területi elhelyezkedésének a központja (Csíkszereda kb. ugyanannyi távolság mint Szombathely) - hanem iparilag nagyon "feljött", sorra épülnek az üzemek, ipari parkok, és persze az infrastruktúra is.
A repülőtér 2019-es utas-forgalma annyi volt, mint Győr, Pécs, Szeged és Miskolc összes lakóinak a száma...
De - szerintem - nem lesz főváros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!