Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy Magyarorszá...

Miért van az, hogy Magyarországon sok ember a külföldieket alapból jobbnak tartja? Miért alacsonyodnak le egyesek odáig, hogy nyaliznak nekik csak azért, hogy valamit elérjenek náluk?

Figyelt kérdés
A kérdésem azért merült fel, mert egyik volt kollégám Németországba ment férjhez és áradozik arról, hogy a külföldi férfiak mennyivel jobbak. Az egyik barátnőm pedig 3 éve azért hagyott ott, mert kapcsolatba kezdett egy gazdag amerikai férfivel, aki elvette feleségül, igy aztán zöldkártyát kaphatott. Nem megalázó ez??
2010. jún. 13. 17:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Azért, mert valamivel el kell nyomnia a honvágyát.
2010. jún. 13. 17:32
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
En is kulfoldihez mentem hozza, de nem tartok alapbol minden kulfoldit jobbnak, mint a magyarokat. Nem lehet, hogy olyan szinten csalodott vagy, hogy ebbe kapaszkodsz? Nem mindenki hazasodik erdekbol. Van, aki egyszeruen kulfoldivel talalja meg a kozos hangot. Az a furcsa, hogy en a magyar ferfiaknak nem jottem be, a kulfoldieknek meg igen. Ok meglattak bennem az erdeket es megbecsulnek. Akkor meg is csak azt fogom gondolni, hogy van valami kulonbseg...
2010. jún. 13. 17:39
 3/13 anonim ***** válasza:
48%

Bennem is fölmerült már ez a kérdés.De szerintem a Magyar ember alapból ilyen.Pl.a kívülállókkal sokkal kedvesebb mint a saját családjával.

Vagy a rokon gyereknek jobb ajándékot vesz mint a sajátjának,a vendégnek finomabb ételt ad stb....:)))

2010. jún. 13. 17:47
 4/13 anonim ***** válasza:
34%
Ha megalázó, ha nem, ilyen az élet. Sajnos Mo-n nem lehet megélni rendesen, sem munkából, sem becsületből. Verhetném a mellkasomat, hogy na én nagy magyar vagyok, és én igenis dolgozok itthon sza.ért-hugyért, csak sajnos abból nem fogok megélni. Ezért aztán minden épeszű ember menekül innen. És én pl. utálom Magyarországot és remélem is hogy minnél előbb elmehetek ebből az országból. Nem a magyar emberekkel van a bajom, hanem úgy az egésszel. Hogy dolgozom keményen, de sza.ba sem veszik se a munkámat, se engem. És az nem megalázó egyébként, hogy Németországban pl, jobban megbecsülik a szakmunkásokat mint itthon?? Az nem megalázó?
2010. jún. 13. 17:51
 5/13 anonim ***** válasza:
24%
Hát ebben van igazság, egy magyar pasi nyomába se érhet egy olasz vagy finn férfinak. De mondhatnám a spanyolokat is. Az országról már nem is beszélve. Egy átlag magyar el sem tudja képzelni mennyivel jobb az élet náluk.
2010. jún. 13. 18:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Ahogy én a baráti társaságomat elnézem, egyszerűen csak "szebb jövőt" látnak a külföldiekben... Ha olyan helyre megyünk szórakozni, ahol ilyenkor sok külföldi megfordul, akkor barátnőim teljesen be vannak zsongva, egyikőjük annyira rájuk van kattanva, hogy a magyar srácokra már rá sem néz... Én sem értem az ilyeneket, de hát mindenki azt csinál, amit akar. Egy másik ismerősöm most 30 éves, 24 évesen szerelmes lett egy amerikai pasiba, követte minden lépését, kiköltöztek, és másfél év után elváltak! A válás alatt ott állt egyedül a világ végén, és azt mondta a legrosszabb ellenségének sem kívánja ezt az érzést, örül hogy közös gyerekük legalább ekkor még nem volt! Én alapjáraton úgy vagyok vele, hogy baromira nem érdekel ki milyen nemzetiségű, engem maga az ember érdekel, a belső tulajdonsága, a személyisége, az hogy le tudjon venni a lábamról! Ha ez egy magyar pasi lesz, akkor az lesz, ha nem, akkor nem! Amennyiben valaki így állapodik meg egy külföldi ember mellett, azzal szerintem nincs semmi baj! Ha az amerikai filmek és a pénz hatására, akkor van!! :)
2010. jún. 13. 18:12
 7/13 anonim ***** válasza:
34%
En is kulfoldon elek, ahogy mar irtam. Miert rossz az, aki kulfoldi ferfihez megy hozza? Nem az a lenyeg, hogy boldog es boldogga teszi a ferfit is? Es az is lehet, hogy bizonyos emberek bizonyos nemzetisegu embereket kozelebb ereznek magukhoz, mert van egyfajta mentalitasuk, ami nekik bejon (legalabbis en igy voltam, tudatosan keszultem ra, hogy egyszer majd kulfoldon elek egy kulfoldi ferfi felesegekent persze szerelembol es ez nagyon jol mukodik is mar regota). Nem latom, hogy miert baj ez. Mindenkinek van egy parja, azt kell megtalalni. Nem azt nezni, hogy a magyar csak magyarral hazasodhat. Ott is vannak am valasok. Egyebkent szerelmet, szeretet nem lehet kieroszakolni. Attol, hogy neked kerdezo rossz tapasztalatod van es faj, ami tortent, tovabb kell keresned. El kell fogadnod, hogy nem o volt az igazi szamodra, es jobb is, hogy vege lett, mert ugysem lett volna hosszutavu. Ha csak belekeseredsz ebbe, hogy miert tortent ez, semmi sem fog megoldodni. Miert kell valakit azert lek.vazni, mert kulfoldi ferjet valasztott? Magyarazzatok mar meg!
2010. jún. 13. 19:07
 8/13 anonim ***** válasza:
A szívnek nem lehet parancsolni. Aki meg érdekből házasodik, az meg undorító.
2010. jún. 13. 19:27
 9/13 anonim ***** válasza:
11%

"Miért van az, hogy Magyarországon sok ember a külföldieket alapból jobbnak tartja?"

Ez minden országban előfordul, nemcsak itt. Mindenhol vannak olyanok, akik imádják a külföldieket, meg vannak, akik gyűlölik őket. Ráadásul egyik sem az összes külföldit kezeli így. Aki rajong a svédekért és norvégokért, az valószínűleg nem olaszmániás és fordítva.

"Az egyik barátnőm pedig 3 éve azért hagyott ott, mert kapcsolatba kezdett egy gazdag amerikai férfivel, aki elvette feleségül, igy aztán zöldkártyát kaphatott. Nem megalázó ez??"

Megalázó - kinek? A nőnek, aki szerzett egy gazdag férjet, biztosan nem. A gazdag férfinak szintén nem.

Amúgy a magyar férfiaknak nem siránkozniuk kell, hanem szerezzenek maguknak ukrán nőt, nagyon szépek, és hozzájuk képest gazdagok vagyunk. Ukrajna 40 milliós ország, és ha ez nem elég, ott van még Oroszország is.

2010. jún. 13. 19:31
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

ma 19:27

A kettő rendszerint nem választható szét.

2010. jún. 13. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!