Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol próbáljak ki új dolgokat,...

Hol próbáljak ki új dolgokat, ha már elmúltam 25 éves?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, amiket az emberek rendszerint gimi vagy egyetem alatt próbálnak ki, pl. színjátszókört vagy zenesulit, kórust. Én a gimiben végig szorongtam, nem találtam a helyem, és ez még egyetem alatt is tartott. Rosszul választottam szakot, nem volt meg hozzá a kellő önismeretem - egyszerűen 5-6 évvel később érek, mint mások. (Nem is nézek ki egyébként annyinak, amennyi vagyok)

Mindig tudtam, hogy van zenei, színészi vénám, erre sokszor felhívták a környezetemben a figyelmet. Ha valamikor más bőrébe kellett bújni, mindig nekem ment a legjobban, és van zenei hallásom, hangom is (ezt örököltem a családban). Csak nem használtam ki eddig, a szüleim meg nem írattak soha ilyesmibe, nem is bátorítottak rá. De nem szeretném, hogy ez kihasználatlanul maradjon.

Ilyen lehetőségekre gondolok pl.:

[link]

Erre például nagyon szívesen elmennék, de ide is, mint sok más helyre, van egy életkori megkötés, amibe én már nem férek bele. És ez zavar nagyon. Tudom, hogy huszonöt évesen nekem már rég a családalapítással kéne foglalkoznom, meg két BMW-m kéne, hogy legyen a garázsban meg három diplomám meg öt év munkatapasztalatom, de az én életem egyszerűen nem így alakult, mást várt el tőlem a családom. Szeretném még kipróbálni ezeket a dolgokat.

2018. ápr. 10. 06:45
 1/6 anonim ***** válasza:
nincs két autód- nahát, nahát. De nagyon jól érzed, mi a probléma a ma felnövőkkel.. Kimarad szinte teljesen a kifejezés. Az ember életre során megismer és kifejezi (magát) Ez olyan egyensúlyban kellene hogy legyen,. mint a be és kilégzés. Rengeted a tanulnivaló (be) és siralmasan leszorult a kreatív alkotóerő kifejezését segítő tanulmányok (ki) Ha állandóan belégzünk- ugye, megbetegszünk, sőt. És ez történik most. A szorongásod oka is ez lehetett. Egy kell keresned, hogy tudod kifejezni magad. Írj, rajzolj, énekelj, táncolj. A nagyon jó Vecsei előadásra is elmehetsz - nem "nőtted ki", majd ha megtaláltad az utadat, akkor növöd ki - van, aki 3040 évesen találja meg ezt. Kezd egy naplóval: naponta a gondolataid, élményeid írd le, napi ritmusban, ugyanakkor 5-10 perc (ez fontos, a képességfejlesztés napi ritmusban történik)
2018. ápr. 10. 09:42
 2/6 anonim ***** válasza:
*Meg kell keresned **30-40 évesen:))
2018. ápr. 10. 09:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem még nem futtottál ki az időből. Van aki korán megtalálja önmagát és egyben a közeget ahol kitud teljesedni és van akinek több idő kell. Sajnos érdemben nem tudok neked választ adni... mert bár fiatalabb vagyok nálad, de én is keresem ezt a helyet, vagy inkább egy érzést ami olykor-olykor felbukkant az életemben. Vecsei egyébként nagyon inspiráló tud lenni, első színházi élményemben ő is benne volt és hosszú idő óta ott éreztem először, hogy most jó helyen vagyok. Írtad, hogy mindig érdekelt a színjátszás és a zene. A színházban mind a kettő benne van, egyébként én sokszor ott találtam meg azt a bizonyos érzést. Ha gondolod írj rám és szívesen mesélek még.
2018. ápr. 10. 17:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak egy kérdés: én elmegyek szívesen Vecseire, de mi van, ha nem jelentkezhetek a korhatár miatt?
2018. ápr. 10. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:
szerintem nem lesz akadály (dobj egy privit)
2018. ápr. 10. 17:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem korhatár nincs, de túljelentkezés előfordulhat.
2018. ápr. 10. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!