Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Abaújszántó mellett a Sátor-he...

Bubuka508 kérdése:

Abaújszántó mellett a Sátor-hegyen a feszületet ki állította fel, mikor és hogyan sikerült oda felszállítani?

Figyelt kérdés
A legelső változatra gondolok, mert ma már állítólag a harmadik az, ami most is áll ott. A helybeliek, akiket megkérdeztem, konkrétan nem tudják a részleteket, csak magát a legendát mesélték el, miszerint a hegy egyszer elkezdett dübörögni és a vulkanikus kitöréstől való félelem motiválta a feszület felállítását.
2018. márc. 24. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ennél sokkal többet nem fogsz tudni szerintem, nekem apukám szántói, de én is csak ennyit tudok. De gyerekkoromban rendesen féltem a vulkánkitörésektől emiatt :D
2018. márc. 26. 06:09
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Nekem kisgyerek koromban azt mesélte valaki, hogy aki megmássza a hegyet, az kiy idő múlva meghal.
2018. ápr. 1. 22:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Ne tolj már ki velem! Nyáron megmásztam! Mennyi időm van még?
2018. ápr. 1. 22:17
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Most elárulok egy hatalmas, csak a szántóiak közt ismert titkot: aki nem mássza meg, az is meghal előbb-utóbb.
2018. ápr. 4. 16:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyébként én már gyerekként is jártam ott, még a 80-as években, persze meg is haltam, de mint látod, kommentelni azért még tudok, szóval semmi para :D
2018. ápr. 4. 16:41
 6/7 anonim válasza:
Én Abaújszántón élek és úgy tudom, hogy az első keresztet 6 ökör által húzott szekérrel vitték fel a hegy tetejére. Utána a hegy nem "morgott" többet. De azóta a keresztet többször is cserélték a korhadása miatt.
2018. okt. 23. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Állítólag ez már a harmadik, sőt egyesek szerint a negyedik kereszt, az elsőkbe belecsapott a villám. Csak nem bírtam elképzelni, hogyan lehetett oda felvinni, mert az út nem különösebben hosszú, de nagyon meredek. Idén nyáron újra voltam ott, nálam fiatalabbak elmaradtak, nem bírták a terepet.
2018. okt. 25. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!