Nektek mitől lesz értelmes egy 13-14 éves fiú?
A hármas jól mondja. (Bár az hogy "elfogadja embertársait" után kiköti hogy "ateista, bocs, a vallás hülyeség" elég vicces ellentmondás.)
Szerintem a világnézet mindegy, csak tudjon a korához mérten gondolkodni róla (és ne a gyiken folytasson hitvitákat.)
Attól lesz szerintem leginkább értelmes, ha képes gondolkodni, és nem csak "van" a vilàgba, hanem csinál is valamit amit szeret.
Vallás hülyeség? Ebből látszódik, hogy még gyerek vagy.
Egy értelmes vérbeli Ateista sem mondja azt, hogy a vallás hülyeség, mivel ha elérsz egy szintre rájössz, hogy maga a vallás egy szuper dolog, csak sokszor rosszra használják.
Ahhoz persze "érni" kell, hogy ne a tüzet hibáztasd, amiért egy hülye meggyújtotta a legelőn 40 fokban és elment aludni. :)
Amúgy a kérdésre is válaszolva, egy 13-14 éves fiú még most jött ki az általánosból.
Egyáltalán nem elvárás az, hogy most ő a komolyság mintaképe legyen.
Elég annyi, hogy legyél tisztelettudó(ez sokmindent lefed), érdeklődj a világ dolgai iránt és élvezd az életet, használd ki, hogy még gyerek vagy és jóformán olyan dolgokkal kell csak megküzdj, amik 10-20 év múlva visszanézve rutinnak számítanak.
Ha érdeklődő, és gondolkodik.
Ha mondjuk beszélgetek vele és az a téma hogy "sok leckét kaptam, a tanár szemét velem, a Juli csókolózott a Pistivel, a Jancsi meg úgy öltözködik mint a nagyapám", akkor átlagos.
Egy átlagon felüli 14 éves mondjuk arról mesél hogy utánaolvasott valamilyen általános műveltséghez tartozó vagy természettudományos témának, és nagyon érdekesnek találta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!