Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A minap olvastam egy idézetet,...

A minap olvastam egy idézetet, amit nem sikerült megfejtenem. Esetleg valakinek van ötlete?

Figyelt kérdés
Egy motivációs oldalon találtam rá és valahogy így szólt: Ha a 30 méter magas tölgyfának emberi agya lenne, csak 3 méter magasra nőne. Mire utalhat ez?

2018. márc. 4. 21:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez az embernek egy kritikája. Az ember rossz tulajdonságaira utal, arra hogy hiába embernek születik, mégsincs mindig elég esze, nem mindig ér el mindent amit elérhetne, szerintem valamennyire az is benne van, hogy hiába ember, nem felsőbbrendű, mint például egy növény.

Remélem érthető. Én így értelmezem.

2018. márc. 4. 22:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Arra utal, hogy az embereket sokszor a saját elméjük gátolja meg abban, hogy valami nagyszerűt létrehozzanak, eljussanak egy magasabb szintre. Például olyan gondolataik lesznek, hogy ez úgyse sikerül, ez nem lehetséges, stb. és meg sem próbálják megvalósítani az adott dolgot.

Persze más jelentést is bele lehet látni, de szerintem ez a fő mondanivalója.

2018. márc. 5. 00:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Sok ember meg sem próbál fejlődni, "nőni", mondván, hogy úgy se sikerülne, így mindig "kicsi" marad. A tölgyfa nem gondolkodik, nem agyalgat fölöslegesen, nem negatív, csak nő, és tessék, mi lesz belőle!
2018. márc. 5. 11:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. márc. 7. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!